Vakantie Rhodos

Zoals de eeuwenoude mythes luiden, is Rhodos een zonne-eiland waar de zonnegod Helios tezamen met prachtige vlinders over waakt. Lange stranden, pittoreske vissersdorpjes en een Akropolis dat boven de witte huisjes uit torent: het Griekse Rhodos is een absolute favoriet onder de Nederlandse toeristen. En terecht!

Een bekoord eiland vol cultuur, natuur en strand

Rhodos is een eiland waar de pittoreske witte dorpjes als Lindos de authentieke sfeer ademen. Hier word je keer op keer verliefd wordt op de eeuwenoude godentempels in Olympia en het Grootmeesterpaleis in Rhodos-stad. Badplaatsen als Faliraki en Kremasti zijn geliefd vanwege de fraaie uitgestrekte stranden, die door de fijne setting tevens goed geschikt zijn voor de allerjongste vakantiegangers. En terwijl je wandelt in een schilderij van watervallen en rustig kabbelende beekjes in de vlindervallei van Petaloudes, zullen de zeldzame vlinders je bekoren. Op zoek naar een surfparadijs? Kijk dan eens naar het aanbod in het vakantieplaatsje Ixia.

Oh Rhodos-stad

De gelijknamige hoofdstad Rhodos is een vakantiebestemming waar je moeiteloos strand afwisselt met cultuur. Wanneer je de middeleeuwse stadspoorten doorloopt, lijk je zo de Griekse oudheid van 2400 jaar lang vol mythologieën binnen te stappen. Zo zijn hier maar liefst 200 kerken! Na een dag struinen door de resten van de Akropolis of relaxen op Elli Beach, is een verkoelend drankje in een van de tavernes bij de Madráki haven geen overbodige luxe. Sluit je vervolgens de dag af met een zonsondergang vanaf het Paleis van de Grootmeesters, of in het bruisende nachtleven op Barstreet?

Onze SUNtips:
  • Breng met de boot een bezoek aan de bazaar van het Turkse Marmaris.
  • Ga op Jungle Tour met Nikos Papas, het gehele jaar te boeken!
  • Ontdek de onderwaterwereld als je snorkelt in de helderblauwe baai van Kallithea.
Het Griekse Rhodos heeft alles te bieden voor een heerlijke zonvakantie. Welke badplaats kies jij?

Vind je ideale vakantie naar Rhodos