Vakantie Faliraki

Hallo 5 kilometer strand! Vooral in de warme en beschutte baai van het Griekse Faliraki voel jij het eindeloze zand onder je voeten. De wapperende “Blue Flags” tonen bijna overal schoon zeewater en zuivere stranden aan. Klaar om een duik te nemen in de Egeïsche Zee? Of schuif je toch liever aan in een traditionele taverne in de dorpskern of aan het vissershaventje? Als je maar genoeg energie opdoet voor een bruisende avond in het centrum, waar het vooral in het hoogseizoen een paradijs is voor feestgangers!

Zwemmen, eten, feesten!

Faliraki klinkt Grieks en ís ook heel erg Grieks! Wat het meest bijzondere is aan deze badplaats aan de oostkust van het eiland, is het zandstrand. In tegenstelling tot de andere bestemmingen op Rhodos die veelal uit rots- en of kiezelstranden bestaan, kun je hier heerlijk toeven met een badlaken op het zachte zand. Het loopt langzaam af, wat de reden is dat hier ook gezinnen met kinderen goed uit de voeten kunnen. Er zijn logischerwijs meer dan genoeg accommodaties te vinden in allerlei prijsklassen die inspelen op deze heerlijke plaats. Als jij uitkijkt over zee met Agios Apostoli (het kleine witte kerkje met blauw dak( op de achtergrond, weet je het zeker: ik ben op vakantie in Griekenland! Helemaal in het zuiden van de baai worden vooral in juni tot en met september de bars en discotheken drukbezet door jongeren. Faliraki wordt ook wel het Chersonissos van Rhodos genoemd. Maar als jij je vakantie viert in Faliraki, is feesten niet het enige wat je hier kunt doen. Naast het bekende waterpark waar veel toeristen op Rhodos heen komen, is er ook een kermis, kun je hier volop watersporten en de echte waaghalzen maken een heuse bungeejump. De Griekse specialiteiten dienen zich op elke straathoek aan in een van de vele sfeervolle restaurants en traditionele tavernes. “Kalí orexi!”

Van Faliraki naar Kalithea

Dat Faliraki een paradijs is voor vakantiegangers moge duidelijk zijn. Het is tevens de perfecte plaats om te verblijven als je houdt van variëteit, want heb je zin om erop uit te gaan? Dan biedt de directe omgeving van Faliraki meer dan genoeg mogelijkheden tot het maken van leuke uitstapjes. De mooie thermen van Kalithea liggen hier bijvoorbeeld niet ver vandaan, waar je het oude gerestaureerde kuuroord bekijkt. Natuurlijk vind je in de buurt ook een spa om nu meteen zelf van te genieten! De grot van Kalomania, de Akropolis Sarantapichou en “de Zeven Bronnen” zijn andere must-sees voor op je lijstje als je in Faliraki bent. De laatste wordt ook wel Epta Piges genoemd in het Grieks en is een natuurgebied in het binnenland met een zoetwatermeer. Hiervoor moet je eerst door een stenen tunnel lopen, wat een hele leuke plek is om een mooie foto te maken! Vergeet je badkleding niet, want zwemmen mag! Gezinnen met kinderen en stellen van alle leeftijden vinden niet voor niets telkens weer hun weg naar deze populaire plaats op Rhodos. En, wat denk jij ervan? Wordt het Faliraki dit jaar?

Onze SUNtips:
  • Breng een van je dagen door in Water Park Faliraki, hét zwemparadijs van Rhodos!
  • Geweldig golfen doe je in Faliraki, bij 18-holes golfbaan Afandou.
  • Bezoek zonder twijfel Anthony Quinn Bay, één van de meest geliefde stranden in de regio.

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Faliraki