Vakantie Ixia

“Kalimera” en welkom op Ixia Beach! De vakantietoon is gezet zodra je jezelf laat betoveren door de fraaie zonsondergang. Net als de heerlijke Tzatziki, is de authentieke Griekse sfeer in de badplaats Ixia goed te proeven. En alsof dat nog niet genoeg is, behoren de luxe hotels hier tot de allereerste hotels op het eiland Rhodos.

Schilderachtig Ixia

Het toeristendorpje Ixia wordt gescheiden van Rhodos-stad door een lieflijk groene heuvel. Hotels van internationale ketens maken Ixia een van de meest luxueuze badplaatsen van Rhodos. Nergens op dit Griekse eiland lijkt de zee zo blauw als in Ixia: van helder lichtblauw naar een donkerblauwe tint verder aan de horizon. Bij een sfeervol restaurant in het authentieke centrum of winkelcentrum Rhodesland schuif je aan voor een bord vol bladerdeeghapjes en Tzatziki. Wist je al dat je vanaf vrijwel iedere plek in Ixia een uitzicht hebt over de o-zo-blauwe zee? En een fabelachtige mooie zonsondergang is in deze badplaats niet onverrast!

Een watersportparadijs

Dankzij de gunstige zeewind en vaak hoge golven is Ixia een paradijs voor watersporters. Wind- en kitesurfen zijn favoriet, maar ook de onderwaterwereld is uitnodigend. Als je nog niet zo ervaren bent, leert de surfschool jou graag alle kneepjes van het vak. Op Ixia Beach geniet je languit op het zand- of kiezelstrand, en bovenop de Filerimos heuvel bewonder je de indrukwekkende ruïnes uit de Griekse oudheid. Eindig jij vervolgens de avond in een van de gezellige strandtentjes?

Onze SUNtips:
  • Maak een strandwandeling naar het vissersdorpje Kritika.
  • Breng een dag door in het middeleeuwse Rhodos-stad.
  • Spot de zeldzame Gestippelde Harlekijn in de vlindervallei van Petaloudes.
Ixia is een perfecte plaats om tijdens een zonvakantie te genieten van het Griekse eilandleven!

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Ixia