Vakantie Rhodos-stad

Rhodos-stad is één groot historische hoogtepunt vol eeuwenoude verhalen. Hier kun je uren flaneren, verpozen en eten op een van de vele terrasjes en (vis)restaurants. De oude stad die tussen de hoge stadsmuren verscholen ligt, de archeologische overblijfselen in de antieke stad, de gezellige Mandraki-haven, de stranden en de populaire bar street maken Rhodos-stad stuk voor stuk tot de perfecte combinatie voor menig zonvakantieliefhebber!

Een stad vol waterpret

Veel toeristen op het eiland komen overdag naar Rhodos-Stad voor een boottocht en voor het bezoeken van de oude binnenstad, maar het is ook een populaire plaats om langer te verblijven. Aan het blauwe water van de Egeïsche Zee liggen heerlijke zand- en kiezenstranden met internationale allure. Op de uiterste noordpunt ligt het grootste strand van de stad. Ten zuiden van de stad bevindt zich nog een strand en net buiten de plaats richting Reni Koskinou vind je ook een pittoresk strandje. Waterpret gegarandeerd!

Nieuw, oud én antiek

Aan de noordkust van het eiland ligt epicentrum Rhodos-stad, in de volksmond op het eiland ook wel aangeduid als simpelweg Rhodos of ‘de stad’. Dankzij de interessante ligging van het eiland, heeft Rhodos meerdere bezetters gehad en die hebben allemaal hun sporen achtergelaten. Dit maakt dat het nu een toeristische trekpleister is waar ontzettend veel te zien valt. Het hart van de Rhodos-stad is zonder twijfel de middeleeuwse binnenstad. Het oude gedeelte staat in het geheel op de lijst van het Werelderfgoed van Unesco. De middeleeuwse stad is indrukwekkend, dankzij de vier kilometer lange stadsmuren waarachter smalle straatjes, bloemrijke pleintjes, tavernes en diverse moskeeën schuilgaan. Vanaf de buitenkant lijkt de oude stad één groot kasteel. Door een van de elf poorten loop jij binnen in het ommuurde stadsdeel, en in de levendige hoofdstraat geniet jij van een kopje koffie. Op enkele dagen van de week kun je ook de stadsmuren bewandelen.

Een trefpunt met flair is de Mandraki-haven, waar de nieuwe stad begint. De ingang herken je aan de drie oude molens en je vind er twee pilaren met herten erop: het wapen van Rhodos, ook wel “het hert en de hinde” genoemd. Verder overheerst hier voornamelijk de Italiaanse bouwstijl. Hier vind je veel gezellige terrasjes. Bestel een drankje en vergaap jezelf aan de schitterende jachten die in de haven liggen. Dit is ook het vertrekpunt voor het maken van excursies, zoals duiken onder leiding van een Nederlandstalige gids.

Rhodos-stad heeft niet alleen een oud en een nieuw gedeelte, maar ook een antieke stad die dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Deze wordt ook wel de Akropolis van Rhodos genoemd. Hier vind je een oud stadium en amfitheater; dit gedeelte is 24 uur per dag gratis toegankelijk. ’s Avonds is hier alles prachtig verplicht en vanaf de tempels van onder andere Zeus en Apollo zie je hoe de zon ondergaat achter de bergen van overbuurland Turkije.

Onze SUNtips:
  • Huur een auto en verken de verborgen watervallen in de bossen van het binnenland.
  • Ga naar de populaire vlindervallei, gelegen op zo’n 25 kilometer van de stad gelegen.
  • Wandel richting het Rodos Casino met de fraaie winkelstraten en veel goede Griekse restaurants waar de locals komen.

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Rhodos Stad