Vakantie Turkse Rivièra

Denken we aan de Turkse Rivièra, dan denken we aan kilometerslange zandstranden, luxe resorts, all inclusive formules en levendige badplaatsen. De streek strekt zich uit vanaf de zuidkust van Turkije tot aan de Middellandse Zee. Van hete zomers tot zachte winters: de Turkse Rivièra is niet alleen zonovergoten, maar herbergt ook klassieke steden en unieke landschappen. Uitstekend voor een diverse vakantie, en dat voor een allerbeste prijs!

Het kan allemaal aan de Turkse Rivièra!

Sfeervolle bazaars, kleine boetiekjes, souvenirwinkeltjes, u komt ze allemaal tegen in het vakantieparadijs dat de naam Turkse Rivièra draagt. Vergeet niet om af te dingen, want dat is pas echt een sport hier! De stranden van de Turkse Riviéra bestaan grotendeels uit fijn grind en zijn over het algemeen goed geschikt voor kinderen. Ook snorkelen kan hier prima! Sportief aangelegd? Surfen, jetskiën, paragliden en kajakken: het kan allemaal! Gezinnen met kids kunnen zich hier dagenlang vermaken, want de regio biedt meer dan genoeg waterparken. Sla je graag een balletje? Ga dan zeker naar Belek, hét golfmekka van Turkije. De flora en fauna van de Turkse Rivièra is heerlijk verfrissend. Dennen-, olijf- en palmbomen bedekken de Turkse Rivièra met geurend groen. In deze streek kom je verschillende dieren tegen, waaronder dolfijnen! Ook de watervallen bij Antalya en de Green Canyon ten noorden van Side zijn bevredigend voor degenen die van natuurpraal houden.

Mondaine badplaatsen en natuurschoon volop

De ene Turkse badplaats nog bruisender dan de andere. Het populaire Antalya doet mondain aan. Hier blend je gemakkelijk met de jetset in een hippe strandtent. In Antalya is het nachtleven uitgebreid, net als in Alanya. Ook in Kemer en Side vind je diverse bars, maar in mindere mate. Genoeg op het strand gelegen? Ook dan zit je in de Turkse Rivièra helemaal goed, want er is genoeg te beleven op het gebied van uitstapjes. Het amfitheater van Side bijvoorbeeld, is adembenemend! Het theater van Aspendos en de klassieke steden van Perge, Termessos en Hiërapolis zijn prachtige overblijfselen uit de klassieke oudheid. Vergeet dan ook het unieke landschap van Pamukkale niet, dat is opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoederenlijst. Zeer indrukwekkend!

Onze SUNtips:
  • Beklim de rode toren van Alanya voor een prachtig uitzicht.
  • Ontdek het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, Efeze, met de marmaren tempel
  • Doe een dagje helemaal niks en geniet van de luxe die deze streek je te bieden heeft!
Op vakantie aan vakantie paradijs de Turkse Rivièra? Ik zou 't doen!