Vakantie Side

In het rijtje populaire badplaatsen aan de Turkse Rivièra horen badplaatsen als Antalya, Belek en Kemer thuis, maar ook Side hoort thuis in dit rijtje. Een antieke stad met een uitgestrekt zandstrand, dat jaarlijkse zonaanbidders maar ook cultuurliefhebbers naar zich toe weet te trekken. Opzoek naar een strandvakantie met een snuifje cultuur? Dan is een vakantie naar het charmante en uniek Side voor jou.

Een antieke stad vol luxe

De naam Side betekend granaatappel, wat vruchtbaarheid en overvloed symboliseert. De historie van Side gaat terug naar de klassieke oudheid toen het gebied waar Side ligt nog Pamfylië heette. In die tijd was Side de belangrijkste havenstad in de regio en de bevolkingsgroep die hier over heerste, wisselde in de loop van jaren nog weleens. Wat erin geresulteerd heeft dat er verscheidene klassieke invloeden te vinden zijn in het antieke gedeelte van Side. De restanten hiervan zijn goed bewaard gebleven en voor iedereen te bezichtigen. Vooral in de Romeinse tijd heeft Side goede tijden beleefd en de meeste overblijfselen stammen ook uit die tijd.
Een van de mooiste overblijfselen is de tempel van Apollo. Deze tempel staat op de hoek van het schiereiland, waar Side gelegen is. De tempel is op zijn mooist bij zonsondergang, wanneer de zon in de lucht verschillende kleuren aftekent, wat een prachtige achtergrond biedt bij het maken van een prachtige foto van de tempel.
Wat je ook niet mag missen en eigenlijk niet te missen valt, is het Romeinse amfitheater. Het is een enorm amfitheater dat ruimte bood aan 20.000 toeschouwers, die kwamen om het schouwspellen die zich hier voltrokken te bewonderen. In de directe omgeving van het theater zijn er ook Romeinse badhuizen te bewonderen, die tegenwoordig als museum ingericht zijn.
Naast het antieke gedeelte zijn er nog twee andere gedeeltes die Side vormen. Een modern stadscentrum en de badplaats, waar luxe all-inclusive accommodaties te vinden zijn.
 

De stranden van Side

Side telt twee stranden, waarvan de drukstbezochte aan de westkant van Side ligt. Een strand met aangrenzend de vele hotelresorts die tot kilometers van het centrum uitstrekken. Dit brengt met zich mee dat er op het strand vele faciliteiten te vinden zijn, rij na rij aan ligbedden en een grote verscheidenheid aan beach clubs die in sommige gevallen uitzonderlijk voor de gasten van het betreffende hotel bedoeld zijn. Het kan hier erg druk worden, maar gelukkig is het aan de oostkant van Side een heel stuk rustiger.
 

Een lekker modern centrum

Het centrum van Side is modern en toegespitst op toeristen die houden van shoppen en terrasjes. Turkije staat erom bekend dat er veel nepartikelen verkocht worden en ook het centrum van Side is geen uitzondering, met tientallen winkels die nepartikelen verkopen met daarop de grootste merknamen.
 

Feestelijke avonden in Side

Dankzij de tientallen restaurantjes in het centrum vind je altijd wel een plekje, waar je terecht kunt voor een heerlijke maaltijd. De keuze aan restaurants is groot en je vindt hier restaurants met traditionele Turkse gerechten, Italiaanse restaurants, grill restaurants, maar ook fastfood restaurants. Na het eten kunnen de liefhebbers van een drankje terecht bij een van de vele bars en eventueel daarna nog een dansje wagen in een van de discotheken.

Onze SUNtips:
  • Bezoek op enkele kilometers afstand van Side de Manavgat waterval.
  • Bezichtig de aquaduct gebouwd in de tweede eeuw.
  • Maak een excursie vanuit de haven van Side.
Wil jij ook culturele ontdekkingen kunnen afwisselen met heerlijk relaxen aan het strand? Boek dan een vakantie naar Side. Ik zou t doen.
 

Vind je ideale vakantie naar Side