Vakantie Playa d’en Bossa

Het langste zandstrand van het hele eiland Ibiza vind je in& Playa d’en Bossa! Playa d’en Bossa is niets meer en niets minder dan een bruisende buitenwijk van Ibiza-stad, ook wel Es Vivé genoemd. We kunnen er lang of kort over praten, maar één ding is zeker: hier kom je tijd te kort. De directe omgeving leeft en zelfs het uitgaansleven doet hier niet onder voor dat van Ibiza-stad. Zeker in de zomermaanden kijk je hier je ogen uit. Lang leve Ibiza!

Wees vrij wie je bent!

Zon, zee en Playa d’en Bossa! In het zuiden van Ibiza, ten westen van de hoofdstad en op een steenworp afstand van de internationale luchthaven, vind je deze bruisende badplaats. Vanaf het drukbezette strand zie je de vliegtuigen landen en weer opstijgen vanaf feesteiland Ibiza. Hier hoef je nergens van staan te kijken, zeker niet in het hoogseizoen. Vooral mensen tussen de twintig en dertig zullen Playa d’en Bossa tot hun favoriete bestemming bestempelen. Van rustige yoga-beoefenaars tot compleet verklede parades: het is de normaalste zaak van de wereld tijdens een vakantie hier. Het maakt verder niet uit of je over het strand flaneert of lekker op je badlaken onder een gekleurd parasolletje van de zon geniet, want hier is iedereen vrij om te zijn wie hij of zij is. Aan de promenade vind je meer dan genoeg gelegenheden om letterlijk en figuurlijk bij te tanken. Strandbarren Bora-Bora, Club Nassau en discotheken Space en Ushuaïa vinden hun roots in Playa d’en Bossa. Iedereen die zich ooit eens een beetje verdiept heeft in Ibiza weet dat dit niet de minste namen zijn!

Cultuur snuiven en feesten

Door de wijk loopt de drukke hoofdweg die aan beiden kanten dicht bebouwd is. Dat moet ook wel, met al die toeristen die uit werkelijk de hele wereld naar het langgerekte Playa d’en Bossa komen! En laten we ook niet het groene achterland vergeten, want Ibiza is werkelijk schitterend met zijn dichte pijnboombossen, steile kliffen en authentieke dorpjes. Dat het uitgaansleven een hoogtepunt is, wil dus zeker niet zeggen dat er verder niets te beleven valt. Wandel bijvoorbeeld door het oude, ommuurde centrum van Ibiza-stad, d’Alt Vila genoemd. De kathedraal en het Moorse kasteel zorgen zeker voor een portie cultuur als je hier verblijft. Een aanrader is ook zeker een tripje naar het meest fotogenieke plekje op Ibiza: rotseiland Es Vedra. Is dit toch niet helemaal de reden waarvoor je komt? Begrijpelijk& Op zo’n 10 à 20 minuten rijden met de auto vind je de befaamde en onovertroffen feestvibe waar Ibiza zo bekend om staat. Als je zelf liever niet wil rijden, stap je gewoon in de nachtbus. Wereldberoemde DJ’s trekken hier een extravagant publiek. Meng jij je er moeiteloos tussen?

Onze SUNtips:
  • Hét zandstrand der zandstranden is het hagelwitte Playa Illetes op Formentera.
  • Ben je het strand beu? Roetsj dan van spectaculaire glijbanen in waterpark Aquamar!
  • Bezoek de zoutvlaktes zo’n 14 kilometer ten zuiden van Playa d’en Bossa.

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Playa Den Bossa