Vakantie San Antonio

Als er één badplaats is die er met kop en schouder bovenuit steekt, dan is het wel San Antonio de Portmany op Ibiza. In deze stad aan de westkust begint het vakantiegevoel al bij het zien van de mooie cala’s (baaien), de helderblauwe zee en de fenomenale zonsondergangen. Het Ei van Columbus, de haven en het bruisend nachtleven maken het plaatje van San Antonio helemaal compleet.

San Antonio in een notendop

Dat San Antonio een voormalig vissersdorpje is, is nu haast niet voor te stellen. De stranden Cala Crasioneta en San Antonio Abad stromen iedere zomerdag vol met zonaanbidders, en elke avond is er wel een feestje te vieren in een van de grote clubs. De kleinste vakantiegangers weten de mooiste zandkastelen te bouwen op het rustige strand Cala Gracio, en ook cultuurliefhebbers komen hier maximaal aan hun trekken. De Església de San Antonio en het Ei van Columbus stralen in de zon! Al flanerend over de Paseo Maritimo zullen de dobberende bootjes in de eeuwenoude haven je niet ontgaan. Wist je al dat San Antonio bekend staat om de zonsondergangen? Vooral die bij Ses Variades is echte een aanrader.

Verrassend San Antonio

In San Antonio wemelt het van de smalle straatjes, geurende amandelbomen en middeleeuwse overblijfselen van de Torres d’en Lluc. Maak een wandeling naar deze schatrijke overblijfselen voor een prachtig uitzicht over de azuurblauwe oceaan. Winkel naar hartenlust bij de verschillende (souvenir)winkeltjes, of pak de bus richting Ibiza-stad voor nog meer shopplezier! Na een dag lang struinen, relaxen en bewegen, gaat er niets boven het nuttigen van heerlijke specialiteiten bij de strandtentjes (tip: Café Mambo en Café Savannah) aan de boulevard. Maak jij jezelf vervolgens klaar om het uitgaansleven beter te verkennen, of drink je liever een mousserende pescador-wijn op het balkon van je accommodatie?

Onze SUNtips:
  • Bewonder het eiland Ibiza vanaf een Catamaran.
  • Ga een dagje naar het pottenbakkersdorp Sant Rafel de Sa Creu.
  • Leer de vissen uit de onderwaterwereld beter kennen in Sa Cova de ses Llagostes in een grot.
Kun je niet wachten de magische zonsondergang in San Antonio bij te wonen? Boek dan nu jouw zonvakantie!

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar San Antonio