Vakantie Kusadasi

Kusadasi is, naast een prachtige stad, ook een waar vakantieoord langs de Egeïsche kust. Het biedt echt alles wat je van een vakantie mag verwachten. Een lange brede boulevard langs de kust, een grote haven waar dagelijks cruiseschepen aanmeren, een groot centrum met moderne winkels in de stad en in het oude centrum smalle straatjes met kleine winkeltjes. Desondanks is Kusadasi knusser dan bijvoorbeeld Bodrum. Omdat Kusadasi vlakbij Efeze ligt, de grootste en best bewaarde stad uit de antieke wereld, is het ook nog eens een goede basis voor culturele uitstapjes. Kortom: een vakantie naar Kusadasi, wat wil je nog meer?

Badplaats bij uitstek

Ondanks de nabijheid van de prachtig bewaarde stad Efeze, komt het grootste gedeelte van de bezoekers voor zee, strand en: héél veel zon. Je vindt dan ook een groot aantal hotels en vakantiehuizen rondom het befaamde Long Beach, met uitzicht op het Griekse eiland Samos. Daarnaast zijn er nog verscheidene andere prachtige stranden te vinden in Kusadasi. Voor de waterratten onder ons zijn er maar liefst vier waterparken vol glijbanen, waar jong en oud geniet van eindeloos plezier.
 

De bezienswaardigheden van Kusadasi

In het centrum vind je talloze toeristische winkels en restaurants, maar wie goed rondkijkt zal ook de wat meer authentiekere plekjes, zoals traditionele theehuizen, parkjes en smalle autovrije straatjes vinden. In de bazaar ziet het zwart van de toeristische winkels waar ze namaak kleding verkopen, maar wie iets verder doorloopt vindt wederom wat meer authentiekere winkels. Verder zijn er in en rondom de stad diverse markten voor kleding, maar ook heerlijk verse groente en fruit. Recht voor de kust ligt duiveneiland Güvercin Adasi. Het eilandje werd in de Ottomaanse tijd gebruikt als broedplaats voor duiven. Tegenwoordig wordt het eiland gebruikt als aanlegplaats voor schepen. Op het eiland staan een Byzantijns fort en een vuurtoren. Ook zijn er in en rondom Kusadasi enkele Griekse opgravingen te bezichtigen.
 

Bezienswaardigheden buiten Kusadasi

Dankzij de gunstige ligging van Kusadasi is het een ideale uitvalbasis om culturele uitstapjes te maken naar omliggende plaatsen. Het huren van een auto is een echte aanrader, als je de omliggende plaatsjes wilt bekijken. Een van de mooiste bezienswaardigheden is de historische stad Efeze. Een ruïnestad die verschillende indrukwekkende opgravingen herbergt. Denk hierbij aan de tempel van Artemis, de tempel van Hadrianus, de tombe van Apostel Johannes en de Herculespoort. Mocht je nog meer Romeinse historie willen bezichtigen, dan zijn er in de omgeving van Kusadasi nog 3 Romeinse steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. De antieke steden Priëne, Didyma en Milete. Elk van deze antieke steden biedt in goede staat verkerende opgravingen, zoals eeuwenoude tempels, theaters en andere bijzondere opgravingen.
Mocht je meer interesse hebben in de Turkse bezienswaardigheden, dan zijn er nog genoeg andere interessante plaatsen om te bezoeken. Selçuk is een plaats ten noorden van Kusadasi en trekt de aandacht met een enorm groot fort gelegen op een heuvel. Je treft tevens hier de mooie Isa Bey moskee, het museum van Efeze en de St. John Basiliek. Een eindje van Selçuk vandaan is het plaatsje Sirince te vinden, dat bekend staat om de vele natuurlijke producten, waaronder de lokaal verkregen olijfollie. Het is een lieflijk en authentiek dorpje met knusse keienstraatjes, gesierd door oud Grieks-Turkse huisjes.
Er is zoveel gezien. De cultuurliefhebbers onder ons zullen tijdens een vakantie naar Kusadasi dus ook zeker aan hun trekken komen.
 

De avonden in Kusadasi

Of je nu tijdens een vakantie in Kusadasi graag aan het strand ligt of er op uit trekt. Wanneer de avond aanbreekt gaat een goed diner er altijd in. De Turkse keuken is zeer gevarieerd; de typische gerechten zijn stoofgerechten en gevulde groentes. Ook wordt er veel gegrild vlees gegeten, wat in veel gevallen uit lam bestaat. Gerechten worden veelal met Turks brood en salade geserveerd. Bij de kustplaatsen, waar Kusadasi er een van is, vind je in veel restaurants ook gerechten met verse vis. Omdat Kusadasi vrij toeristisch is, is de horeca hier ook op toegespitst en vind je hier naast traditionele restaurants ook fastfoodketens, Chinese- en Italiaanse restaurants.
Voor degenen die na het eten de stad willen ontdekken tot in de late uurtjes, heeft Kusadasi genoeg te bieden. Kusadasi heeft een vrij befaamd uitgaansleven en wordt gerekend tot de beste van Turkije. De meeste en best bezochte bars zijn te vinden in bar street. Het is hier geen enkele avond stil of saai. Geen zin in vuurspuwers en mensen die dansen op straat? Dan kun je naast de bar street terecht op en achter de promenade van het Ladies Beach. Minder bars en clubs, meer ontspannen sfeer.
Een vakantie in Kusadasi is voor iedereen
Of je nu houdt van cultuur, lekker relaxen op het strand, een bestemming zoekt die leuk is voor de kinderen of juist voor jongeren: een vakantie naar Kusadasi heeft voor ieder genoeg te bieden voor een geslaagde vakantie.

Onze SUNtips:
 
  • Maak vanuit Kusadassi een bijzondere dagtrip naar natuurfenomeen Pamukkale.
  • Maak ook eens een oversteek met de veerboot naar het Griekse eiland Samos.
  • Ontdek de legendes van de grot van de zeven slapers.

Vind je ideale vakantie naar Kusadasi