Vakantie Egeïsche kust

Wakker worden in Turkije na een lekker ontbijt op een terras waar de ochtendzon al volop schijnt. Door de pijnboombossen is het heerlijk wandelen, of neem je liever een verfrissende duik in de helderblauwe zee? Tijd voor vers fruit bij de lunch en daarna met een dolmusje de omgeving verkennen. Tijd speelt geen rol in Turkije. En ‘s avonds is het moeilijk kiezen in het restaurant, want het ziet er allemáál lekker uit! Die groep buikdanseressen leidt ook wel af. Nog een glaasje raki voor het slapengaan? De dagen vliegen voorbij aan de Egeïsche kust!

De Egeïsche magie

Het deel van de Middellandse zee dat tussen Griekenland en Turkije ligt, noemt men de Egeïsche Zee. Zon-, watersport-, duik-, cultuur- en relaxliefhebbers komen stuk voor stuk aan hun trekken aan de Egeïsche Kust. Dat is ook niet zo gek, als je de schitterende stranden, moderne steden, bruisende badplaatsen en idyllische dorpjes bekijkt. We maken onderscheid in de Noord-Egeïsche en de Zuid-Egeïsche Kust, beide behorend tot Turkije. Hier is het ene plaatsje nog mooier dan het andere.

Noord-Egeïsche Kust

De befaamde, langgerekte zand- en kiezelstranden liggen op jou te wachten! Eten en drinken doe je hier in overvloed, dankzij de vele all inclusive resorts die de Noord-Egeïsche kust sieren. Van Çesme tot Kusadasi vind je veel groen en geurende mandarijnbomen. Deze streek heeft als kers op de taart het populaire oord Kusadasi, waar je een bruisend uitgaansleven te wachten staat. Ruïnesteden en natuurparken liggen op korte afstand, wat Kusadasi een ideale bestemming maakt. Ook Bodrum is erg geliefd bij toeristen. Liever ietsje rustiger aan? Zoek dan je vertier in Özdere, en relax tot je een ons weegt.

Lycische (Zuid-Egeïsche) Kust

De Zuid-Egeïsche kust wordt ook wel de Lycische kust genoemd. In het zuiden van Turkije, tegenover het Griekse eiland Rhodos, vinden we deze heerlijke regio. Het natuurschoon hier is ronduit weergaloos. Schitterende (en kindvriendelijke) baaien, een betoverende lagune, rotsgraven, prachtige wandelroutes, bergen en kloven en rondfladderende vlinders zorgen voor precies die vakantie die jij nodig hebt!

Onze SUNtips:
  • Bezoek een authentiek Turks dorpje, waar je een moskee bezoekt en de cultuur leert kennen
  • Vanuit Bodrum zit je met de boot zo op het Griekse eiland Kos. Twee landen, één vakantie!
  • Ga terug in de tijd! Efeze is één van ’s werelds meest bekende klassieke Romeinse steden
Op vakantie bij een van de luxe resorts aan de Egeïsche kust? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar de Egeïsche kust