Vakantie Istanbul

Indrukwekkende paleizen, prachtige Moskeeën en vele Bazaars: "karlama" oftewel welkom in Istanbul! Op deze stad raak je niet zomaar uitgekeken, dankzij de grote diversiteit aan mensen, geuren en kleuren. Kies je voor een vakantie in Istanbul, dan ben jij verzekerd van een vakantiebestemming die de zintuigen prikkelt. Kortom: Istanbul is dé stad voor iedereen die van een levendige vakantie houdt.

Istanbul: een stad in twee continenten

Istanbul is een prachtige en historische stad die wordt opgesplitst door de Bosporus. De westelijke helft ligt in Europa, terwijl het oostelijke deel in Azië ligt. De stad heeft veel westerse kenmerken waar af en toe Oosterse trekjes tevoorschijn komen. Door de lange historie van de stad kan een wandeling voelen als een reis door de tijd.
 

Veel historie en veel te zien

Een van de mooiste en bekendste bezienswaardigheden, midden in het historische centrum van Istanbul, is de Hagia Sofia. Een indrukwekkend bouwwerk dat eerst diende als kerk, later als moskee en tegenwoordig als museum. Hagia Sofia met de prachtige koepels en mozaïeken staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst (SUNtip: Wil je lange wachttijden vermijden? Bestel dan van tevoren je tickets (online). Andere interessante trekpleisters zijn het Topkapi paleis, het blauwe paleis, maar zeker ook de grote bazaar en de Egyptische bazaar.
 

Pingelen voor een speciaal prijsje

Een vakantie in Istanbul is niet compleet zonder een bezoekje gebracht te hebben aan de beroemde bazaars die de stad te beiden heeft. Kom de Egyptische bazaar binnen en wordt overspoeld met de geuren van de meest bijzondere kruidenmengsels en exotische zeepjes. Ook zijn er producten, zoals prachtig porselein, heerlijk Turks fruit, mooie lampen en stijlvolle sjaals in overvloed te vinden. Onderhandelen over de prijs is daar altijd mogelijk. Na druk onderhandeld te hebben, is het tijd voor een goede maaltijd in een van de vele restaurants te vinden in Istanbul.
 

Een wereldwijd gewaardeerde keuken

Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of naar een uitgebreide maaltijd, er is voor ieder wat wils. De Turkse keuken kent wereldwijde waardering en de meeste gerechten zijn gebaseerd op gegrild vlees en vis geserveerd met brood, salade en verse groenten en fruit. Nadat de buikjes gevuld zijn, geniet je nog even na met een kopje cay oftewel thee: volksdrank nummer 1 in Turkije!
 

Vakantie vieren tot in de late uurtjes

Voor wie zijn vakantie in Istanbul graag viert tot in de late uurtjes, is er genoeg vertier te vinden. Er zijn vele trendy clubs en bars met de beste muziek. Maar ook voor diegene die op zoek zijn naar een ietwat meer authentieke ervaring, zullen in Istanbul in hun nopjes zijn. Authentieke dansen en muziek zijn nog steeds goed vertegenwoordigd in Istanbul! En er worden dan ook genoeg traditionele avonden georganiseerd. Ben jij erbij tijdens jouw vakantie in Istanbul?

Onze SUNtips:
  • Ontdek Istanbul op unieke wijze met een fietstocht onder begeleiding van een gids.
  • Maak ook eens een bezoekje aan het Aziatische deel van Istanbul en proef een heel andere sfeer.
  • Neem eens een kijkje bij de vissers op de Galatabrug: een van de meest kenmerkende plaatjes van Istanbul.
Wil jij ook je zintuigen laten prikkelen door Istanbul? Boek de mooiste reis met SUNtip!

Vind je ideale vakantie naar Istanbul