Vakantie Lanzarote

Wow: Lanzarote staat in zn geheel op de UNESCO-lijst! Als je hier bent, snap je meteen waarom. Het vulkanische landschap heeft namelijk een magische, haast betoverende werking. Kies jij dit Canarische eiland in de Atlantische Oceaan als bestemming voor jouw volgende vakantie, dan maak jij sowieso een goede keuze. Laat je bekoren door Lanzarote!

Lanzarote: karakteristiek en rijk aan natuur

In Lanzarote geven de karakteristieke huizen kleur aan het onmiskenbare maanlandschap. Net als de zon die er bijna het hele jaar schijnt. Op Lanzarote nemen kratermeren, plantages en wijngaarden plaats tussen de indrukwekkende vulkanische kraters. Het Spaanse eiland is rijk aan kastelen, kerken en paleizen met een Moorse bouwstijl, te denken aan Castillo de San Gabriel en Iglesia de San Ginés. In de hoofdstad Arrecife scoor je met zekerheid een souvenirtje voor thuis en na een lange dag kan je heerlijk vertoeven op het terras onder het genot van een lokale Muskaatwijn.

Vuureiland Isla del Fuego

Lanzarote staat ook wel bekend als Isla del Fuego vanwege het vulkanische landschap. Tussen de fraaie witte huizen van Costa Teguise of Puerto del Carmen ontluikt zich de charme van Lanzarote. Badplaats La Caleta de Famara staat bekend als het paradijs voor surfers. Geen held op een plank? Het strand is ook goed voor een heerlijke avondwandeling. Vergeet niet de typische Canarische gerechten pescado, cerdo en papas te proeven in een tapasbar in Yaiza: heerlijk!

Onze SUNtips:
  • Kijk je ogen uit op het uitkijkpunt Mirador del Rio.
  • Breng een bezoek aan de prachtige ondergrondse lavagrotten Cueva de los Verdes en Jameos del Agua.
  • Waan jezelf in het ruwe vulkanische deel van Timanfaya door middel van een kamelen-, bus-, of wandeltocht.
Verken vuureiland Lanzarote op eigen houtje tijdens een vakantie van SUNtip!

Vind je ideale vakantie naar Lanzarote