Vakantie Puerto del Carmen

Wie het uitgestrekte Playa Grande ziet, wil het liefst ontspannen op het fijne strand onder de wuivende palmbomen. Om maar te zwijgen over de heerlijke Canarische keuken met verse vis. Welkom in Puerto del Carmen!

Gouden strandvakantie

Puerto del Carmen is van oudsher een vissersdorpje, maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste badplaats in het zuiden van Lanzarote. Puerto del Carmen heeft de langste zandstranden van het eiland. Leg je handdoek neer op Playa Blanca of Palaya de los Pocillos en verbaas jezelf over de heldere zee aan de ene kant en de zwarte lavarotsen van het vulkanische eiland aan de andere kant. Vliegtuigen spotten doe je het beste op Playa de Matagorda. De fraaie stranden liggen uit de wind, waardoor de gevoelstemperatuur hoger ligt. Dit maakt Puerto del Carmen vrijwel het hele jaar een perfecte zonbestemming!

Allemansvriend Puerto del Carmen

De zes kilometer lange boulevard Avenida de las Playas is de hoofdstraat van Puerto del Carmen. In het gezellig drukke winkelgedeelte shop je naar hartenlust, en ontspannen doe je op een van de vele terrasjes met een glas fruitige Bermejo wijn. De oude kern van Puerto del Carmen met de haven Puerto la Tiñosa en de authentieke hagelwitte huisjes zijn door de jaren heen goed bewaard gebleven. Door de rustige zee van Puerto del Carmen is surfen en duiken populair, en brengen families met kinderen hier graag hun vakantie door. Is de zon inmiddels gezakt? Dan kun je terecht in een van de gezellige clubs en bars in de Spaanse badplaats.

Onze SUNtips:
  • Ga op een dagexcursie naar het Canarisch buureiland Fuerteventura met een glasbodemboot.
  • Ontdek de onderwaterwereld in het duikgebied La Catedral tijdens een duikvakantie in Puerto del Carmen.
  • Bezoek de visafslag Lonja en zie hoe de verse vis direct vanaf de boot verhandeld wordt.
Lig jij binnenkort op een van de stranden van Puerto del Carmen?

Vind je ideale vakantie naar Puerto Del Carmen