Vakantie Fuerteventura

Boek jij je ticket naar de Caraïben van Europa? We bedoelen natuurlijk Fuerteventura: een heuvelachtig Canarisch Eiland in de kraakheldere Atlantisch Oceaan, rijk aan ongerepte stranden met wit zand én de meeste zonuren van Europa. Alleen luieren? Nee hoor, want door een constante passaatwind is deze droombestemming ook voor wind- en kitesurfers een waar paradijs.

Rustige hagelwitte paradijsjes en hoge golven

Waar op de andere Canarische eilanden het vulkanische landschap overheerst, is het landschap van Fuerteventura vooral woestijnachtig. De 150 exotische zandstranden doen in geen enkel opzicht onder aan stranden van Thailand of Bali, en brengen een oase van rust naar het eiland. Van de verschillende cactussoorten afgezien, is begroeiing op Fuerteventura met veel moeite te vinden. Wat wél makkelijk te vinden is, zijn de geweldige surfspots. Fuerteventura, sterke wind, doet haar naam eer aan: de badplaatsen Caleta de Fuste en Costa Calma zijn dan ook fantastisch voor surfliefhebbers.

Een schatrijk eiland

Hoewel de zandstranden (zoals Playa de Sotayenta) de grootste troef van het eiland zijn, zorgen de uitgedoofde vulkanen en vissersdorpjes ook voor magische vakantiesferen. In Betancuria vergaap je jezelf aan de historische gebouwen, terwijl je in Ajuy langs eeuwenoude grotten struint. Struin over het duinlandschap met vulkanisch gesteente bij Parque National de Jandïa, of vul je dag een keer in het grootste winkelcentrum van de Canarische archipel in de hoofdstad Puerto del Rosario. Ongedwongen doe je jezelf te goed aan Canarische tortillas en quesadillas, in het oude vissersdorpje El Cotillo. Na het beklimmen van de heilige berg van Tindaya, sluit jij een perfecte dag op Fuerteventura af met een goed bord eten. Bestel zeker een vers visje, vandaag gevangen uit de zee.

Onze SUNtips:
  • Maak een avontuurlijke jeepsafari over de zandduinen bij Corralejo.
  • Vaar naar het beschermde natuurgebied van het Lobos-eiland en pak hier je rust!
  • Struin door het La Lajita Oasis Park, en kom oog in oog te staan met de flora en fauna van Fuerteventura.
Fuerteventura is met vele surfspots en authentieke dorpjes een paradijs voor een ontspannen zonvakantie!

Vind je ideale vakantie naar Fuerteventura