Vakantie Tenerife

Fraaie stranden als Playa Jardín en La Tajita, en een contrastrijke natuur zorgen ervoor dat er elk jaar weer duizenden toeristen in het vliegtuig stappen voor een vakantie naar Tenerife. Carnaval wordt hier als in het Braziliaanse Rio de Janeiro gevierd en ook de indrukwekkende vissen uit de onderwaterwereld geven het vulkanische Tenerife kleur. Op het Eiland van de eeuwige lente beleeft jong en oud een welverdiende zonvakantie.

Contrastrijk Tenerife

Een vakantie naar Tenerife is in veel opzichten bijzonder. De slapende vulkaan El Teide is het letterlijke hoogtepunt van het eiland, en vormt de scheiding tussen de twee gezichten van Tenerife. In het noorden waan je jezelf in één grote tuin met vruchtbare valleien en af en toe een regenbui. Fascinerende kloven en maanlandschappen lijken het eiland over te nemen. Het zuiden van Tenerife staat daarentegen bekend om de bruisende badplaatsen als Playa de las Américas en Costa Adeje. De ingrediënten zon, zee en strand zijn hier volop aanwezig voor een heerlijke vakantie. Vertoeven doe je op de zandstranden of aan de zwarte lavastranden. Heb jij je PADI al? Het heldere, warme zeewater van Tenerife herbergt namelijk indrukwekkende duikplekken!
 

Te mooi om niet te ontdekken tijdens je vakantie naar Tenerife

In de hoofdstad Santa Cruz dompel je jezelf onder in het lokale leven op Tenerife. Plaza Isla de la Madea en Iglesia de San Fransisco zijn meer dan een bezoek waard. Door de Barranco del Infierno maak je een heerlijke wandeling langs fascinerende rotsformaties. Je kijkt je ogen uit bij dé cultuurtempel van het eiland: het operagebouw Auditorio de Tenerife. Het Spaanse eiland is een perfecte setting om te museumhoppen en te shoppen. s Avonds verblijd je jouw smaakpapillen met een visgerecht en een fris Abona.
 

Ontdek óók een andere hoek van Tenerife

Dat Tenerife vol zit met heerlijke plekjes mogen duidelijk zijn, maar maak toch tijdens de vakantie even tijd om ook Icod de los Vinos te bezoeken in het noordwesten van Tenerife. Dit is de plek, waar je het symbool van Tenerife kunt vinden. De drakenbloedboom El Drago. De oudste drakenbloedboom ter wereld! Daar blijft het niet bij. Er zijn namelijk ook prachtige wijngaarden te vinden, waar de zon zorgt voor een zeer goed wijntje. Als dat een vakantie naar Tenerife niet compleet maakt?

Onze SUNtips:
  • Bekijk de sterrenhemel vanaf de 3718 meter hoge vulkaan El Teide.
  • Vermaak je in het grootste waterpretpark van Europa: Siam Park in de badplaats Costa Adeje.
  • Proef de heerlijke smaak van de ecologische wijn in Bodega Reverón in de gemeente Vilafor.
Ontdek jij binnenkort de contrasten op Tenerife tijdens een zonvakantie van SUNtip? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar Tenerife