Vakantie Puerto de la Cruz

Welkom in Puerto de la Cruz, de hoofdstad van het eiland Tenerife! Deze populaire badplaats is gelegen aan de groene noordkust, in de prachtige Orotava vallei, en wordt ook wel bloeiende stad genoemd. De bijzondere kustlijn springt meteen in het oog; het vulkanische strand van Playa Jardin is zonder twijfel hét paradepaardje van Puerto de la Cruz. Klaar om wat zon te vangen?

Het einde van de wereld?

Ooit was dit het einde van de wereld, want tot 1492 zijn de Canarische eilanden het meest westelijk gelegen stuk op allerlei landkaarten. Brede witte zandstranden vind je hier niet, wel zijn er vulkanische stranden met een imponerende zwarte kleur. Je kunt hier prima van de zon genieten! De zee is hier wel heel wild, maar niet getreurd. De kunstmatig aangelegde stranden zijn namelijk fantastisch. Neem Playa Jardin, bestaande uit Playa del Castillo, Playa del Charcón en Playa de Punta Brava. De standsstranden zijn ontworpen door César Manrique in de jaren 90. Als je het strand oploopt, passeer je paden tussen stenen muren en watervallen, met bloemen aan de weerszijden. Dit is je inleiding naar een dag vol ontspanning, inclusief uitzicht op de vulkaan El Teide! Het strand is ook verbonden met de boulevard, dus de tuinen, de speeltuinen voor de kids, de gezellige terrassen en cafetarias en swingende muziekvoorstellingen liggen binnen handbereik. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie naar Puerto de la Cruz!

Twee boeiende gezichten

Tenerife heeft twee gezichten. Enerzijds staat het eiland bekend om het massatoerisme, anderzijds bevindt zich hier ook een ruig binnenland met vulkanen, woestijnen, bossen en bergen. Hierdoor is de flora en fauna van Tenerife bijzonder te noemen. In het oude centrum van Puerto de la Cruz vindt je veel historische gebouwen die nog stammen uit de koloniale tijd. De binnenstad is autovrij, wat bijdraagt aan een aangename sfeer. Hier proef je letterlijk en figuurlijk van de vele restaurants en bars. Volgens velen is Puerto de la Cruz de leukste plaats van de Canarische Eilanden. Playa de las Américas, in het zuiden gelegen, is stukken drukker en meer toeristisch. Het belangrijkste verschil van Puerto de la Cruz is dat het een eeuwenoude stad is met een rijke geschiedenis. Als je wil, kunnen de lokale bewoners jou veel leren over hun cultuur!

Onze SUNtips:
  • Maak een uitstapje naar La Orotava, één van de best bewaarde oude stadjes van Tenerife!
  • Bezoek de botanische tuinen van Jardin Botanico, en bewonder de reuzenplanten
  • Bekijk de spectaculaire opspattingen van zwemparadijs Lago Martinez

Vind je ideale vakantie naar Puerto de la Cruz