Vakantie Corralejo

Paradijselijke bountystranden en ‘wandelende duinen’ omgeven het karakteristieke centrum van Corralejo, waar de charme zich tot op de dag van vandaag nog steeds ontluikt. Met de vele hagelwitte stranden maakt deze toeristische badplaats in het Noorden van Fuerteventura de reputatie ‘Caribbean van Europa’ helemaal waar.

Een paradijselijke bounty-badplaats

Corralejo is door de jaren heen uitgegroeid van een onbeduidende vissersplaats tot een badplaats met karakter. Zon-, strand- en surfliefhebbers laten zich hier verleiden door de prachtige witte Grandes Playas van maar liefst 16 (!) kilometer lang, terwijl het helderblauwe water vraagt om een kijkje in de onderwaterwereld. Het karaktervolle centrum van Correlejo met typische eettentjes mag er ook zeker wezen. En in het verlengde van het strand liggen de ‘wandelende duinen’ van het beschermde natuurpark El Jable. Door de harde wind verschuiven de woestijnachtige duintoppen zich van hot naar haar. Een fascinerend fenomeen.

Karakteristiek Corralejo

Al wandelend door het autovrije centrum van Corralejo voel je de ongedwongen sfeer die heerst rondom de authentieke restaurantjes en schilderachtige pleintjes. De oude haven zorgt voor een welkome toevoeging op het vakantiegevoel. De oorspronkelijke huizen bepalen nog steeds het straatbeeld, evenals het winkelcentrum El Campanario. In de Avenida Principal word je verwend door prachtige vergezichten. Schuif aan in een restaurant voor een heerlijk vers visgerecht, of voor zo‘n typisch Spaanse tapastafel. Men brengt de meeste avonden hier door in de populaire Waikiki Beach Club of de Nederlandse bar Bugaloo.

Onze SUNtips:
  • Ga met de boot naar het onbewoond eiland Isla de Lobos.
  • Spetter je dag vol in het Acua water park van Correlejo.
  • Zoek Nemo in de prachtige onderwaterwereld tijdens een dag scubaduiken.
Een zonvakantie vol parelstranden, kraakheldere wateren en duinen beleef je in Corralejo!

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Corralejo