Vakantie La Palma

De lokale bewoners, de Peleros, noemen La Palma zelf La Isla Bonita oftewel: mooi eiland. Een andere bijnaam is het groene eiland. Open je ogen, kijk om je heen en je begrijpt waarom. Het is een van de meest bergachtige eilanden ter wereld, gezegend met een prachtige natuur vol lavastranden, bossen en vulkanen. Samen met de Canarische zon brengt dit vriendelijke eiland je in een rustgevende vakantiesfeer. Kortom: La Palma is bijzonder én afwisselend!

Ook La Palma is een vulkanisch eiland en ligt samen met El Hierro het verst van de Afrikaanse kust af. Het water is azuurblauw en de stranden zwart! Het enige witte zandstrand vind je in Fuencaliente.
 

Wandelen, wandelen, en nog eens wandelen

La Palma leent zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen. Onderweg kijk jij je ogen uit aan het bijzondere zwartblauwe kleurenpallet om je heen. De haast mystieke omgeving is zuurstofrijk door de dichte bebossing en de natuur heeft een helende uitwerking op lichaam en geest. Rustzoekers zijn hier helemaal op hun plek, al is er op verschillende plaatsen op het eiland wel gezelligheid te vinden voor hen die daarnaar op zoek zijn. Ga eens naar Los Lianos de Aridane een terrasje te pakken op Plaza de España. Ga je in de zon zitten of zoek je liever de schaduw op onder de opvallende Indische laurierbomen? De keuze is aan jou!
 

Een meer dan gezellig centrum

Het gezellige en knusse centrum van hoofdstad Santa Cruz de la Palma is zeker niet verkeerd voor een bezoekje. In de mooie straat Calle ODaly liggen aan weerszijden historische panden. Al is het niet te vergelijken met de drukte van broers en zussen als Tenerife en Gran Canaria, toch is de haven hier absoluut gezellig te noemen met de kenmerkende kleurrijke geveltjes en houten balkons. In Los Cancajos, gelegen aan het vulkanische strand vergezeld door rotsformaties, vind je een hoop hotels. Maar eigenlijk is het door de veelzijdigheid op heel het eiland goed toeven.
 

Culinair genieten tijdens je vakantie op La Palma

De keuken van La Palma is voedzaam, gezond én heel lekker zoals visschotels en geitenvlees. Let wel goed op als je konijn besteld. De Peleros zijn namelijk dol op konijnenhersenen en de servering hiervan kan nogal heftig ogen! Gelukkig vind je in ieder restaurant ook gewoon een lekkere salade, belegde broodjes en tapas.
 

Wonderlijke natuurschoon

Ga absoluut naar pijnboombos El Pilar. Dit is tevens de favoriete verjaardagslocatie van de Palermos; je treft hier vaak vrolijke en zingende mensen aan. Met een beetje geluk speelt de lokale band hier een aanstekelijk muziekje en wie weet word je nog uitgenodigd om mee te eten in een van de barbecuehuisjes!
Kijk je ogen uit op uitkijkpunt Mirador del Time, vooral in het donker is het uitzicht over de aangrenzende plaatsen en oceaan adembenemend.
Wat natuurschoon betreft is het nationaal park Caldera de Taburiente een absolute must. Het is een krater met wanden van 2 km hoogte, die ontstaan is na verschillende vulkaanuitbarstingen. De ultieme uitdaging voor fanatieke wandelaars is de Ruta de los Volcanes, een wandeling van 19 kilometer waar geoefende wandelaars zon 6 tot 7 uur over doen. De route loopt van Refugio el Pilar naar Fuencaliente en voert langs kraters en vulkaanranden.
Het eiland is niet groot, maar het is wel erg handig om een auto te huren. Zo weet je zeker dat je geen mooi plekje hoeft te missen. De meeste zon vind je aan de zuidwestelijke kant van het eiland, waar je ook badplaats Puerto Naos vindt. In het zuiden ligt Fuencaliente, terwijl Santa Cruz La Palma juist in het oosten ligt. Vergeet niet dat het ook veel moet regenen om zon aantrekkelijke begroeiing te verkrijgen, dus in de winter kan hier een spatje regen vallen! Eigenlijk heeft elk dorp zn eigen weersomstandigheden, mede door de vele hoogteverschillen. En dat is wat het groene La Palma ook weer zo aantrekkelijk maakt.

Onze SUNtips:
  • Roque de los Muchachos is één van de beste plaatsen ter wereld om sterren te kijken!
  • In het culturele park de la Zarza zijn rotstekeningen te bewonderen van de oorspronkelijke bewoners de Benahorieten.
  • In het zuiden van het Canarische eiland La Palma vind je de geneeskrachtige warmwaterbronnen Fuencaliente de la Palma. Dit zuidelijke stuk van het eiland staat ook wel bekend om de vulkanen San Antonio en Teneguia. Verder zijn er nog veel bananen- en wijnplantages te vinden.
Waar gaan we naartoe op vakantie? Hou je van rust, wandelen, een adembenemende natuur en lekker eten, dan is La Palma het antwoord!
 

Vind je ideale vakantie naar La Palma