Vakantie La Gomera

Bij de Canarische Eilanden denk je al gauw aan de bruisende badplaatsen op de eilanden Tenerife en Gran Canaria. La Gomera daarentegen is juist een stuk rustiger. Het is een echt wandeleiland met een eigen unieke vegetatie en prachtige stranden. Een vakantie op La Gomera is bedoeld om helemaal tot rust te komen. Ik zou ’t doen!

De vulkanische landschappen van La Gomera

Het ‘ronde eiland’ La Gomera is het op één na kleinste Canarische eiland. Wat La Gomera zo geliefd maakt als een bestemming voor een (wandel)vakantie, zijn de prachtige vulkanische landschappen. Het eiland is eigenlijk slechts het puntje van een vulkaan dat verder onderwater ligt. Het eiland is bergachtig met diepe valleien, die lang geleden door de lava uitgesleten werden. Je wordt dan ook vaak getrakteerd op prachtige uitzichten over de terrasakkers.
 

De bossen in Garajonay

Het meest bijzondere aan La Gomera zijn de laurierbossen. Deze zijn miljoenen jaren oud en sieren enkele prachtige wandelroutes door het voornaamste natuurpark van het eiland: Nationaal Park Garajonay. Het bos staat zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst.
Het laurierbos is niet het enige dat je zult aanschouwen in dit park. Je wandelt namelijk ook langs diepe ravijnen en beekjes.
Het Garajonay park is tevens ook het thuis van de hoogste berg van het eiland en draagt dezelfde naam als het park. De berg is maar liefst 1.487 meter hoog en biedt een panoramisch uitzicht over het hele eiland. Je kunt vanaf hier zelfs de eilanden Tenerife, La Palma en El Hierro zien op een heldere dag. Voor de vroegere inwoners van het eiland was deze berg een heilige plek. Het is het hoogste punt van het eiland en ligt dus het dichtstbij de goden. Op de top werden heel vroeger daarom geiten en schapen geofferd.

Een ander indrukwekkend natuurmonument is Roque de Agando: een gigantische, uitstekende rots. Je komt de rots tegen op de weg tussen Garajonay Nationaal Park en hoofdstad San Sebastián. Het is een van de meest populaire toeristische attracties van het eiland.
 

De charme van San Sebastián

La Gomera mag dan een grote rijkdom aan natuur hebben, soms wil je even afwisseling. Die afwisseling vind je in de hoofdstad San Sebastián. Het is dan ook maar goed dat je na het bezoek aan Roque de Agando al op de weg naar San Sebastián zit. De charme van de stad ligt hem in het historische centrum. Nergens anders kun je je beter verdiepen in het lokale leven dan wanneer je hier slentert door de sierlijke straten. Vooral het Plaza de Las Americas is altijd gezellig vol. Enkele van de meest prominente bezienswaardigheden van de stad zijn kerk van La Asunción, met prachtige muurschildering en de 16 meter hoge toren: Torre del Conde. Binnen vind je veel informatie over de geschiedenis van het eiland.
 

De Silbo Gomero fluittaal

Uniek aan La Gomera is de 2.500 jaar oude fluittaal die nog steeds door de lokale herders gesproken, of nou ja, gefloten wordt. Met één vinger onder de tong en de andere hand als hoorn kunnen de bewoners over kilometers afstand met elkaar praten. De taal kent zo’n 4.000 woorden en is ideaal voor in de bergen. Op de scholen geven ze nog steeds les in deze taal. Misschien kun je zelf een paar woordjes leren!
Stranden La Gomera
La Gomera is niet zo’n typische strandbestemming als de buureilanden. Er zijn ook gewoon minder stranden. Maar omdat het minder druk is op dit eiland, is er ook strand om een plekje te vinden. Er zijn op het eiland fijne zandstranden, kiezelstranden en stranden met lava strand. Genoeg opties dus. Zo heeft San Sebastián bijvoorbeeld enkele stranden, zoals het Ondaretta strand en het Concha strand.
 

Praktische informatie

  • Weer: Het noorden van het eiland kan koel en nat zijn, maar het zuiden biedt het hele jaar door fijn lenteachtig weer.
  • Vliegtijd: De vliegtijd bedraagt ongeveer 5 uur. Je vliegt naar Tenerife, vanaf daar word je per boot overgestoken.
  • Tijdzone: Op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
  • Prijsniveau: De prijzen liggen gemiddeld lager dan in Nederland.
  • Valuta: In heel Spanje wordt met de euro betaald.

Last minute vakantie La Gomera

Het klimaat van La Gomera is het hele jaar door vrij stabiel. Zelfs in de wintermaanden valt er te genieten van fijne temperaturen boven de 20 graden. Het eiland is dus het hele jaar door geschikt voor een vakantie. Zoek de wandelschoenen dus maar bij elkaar, want met een last minute van SUNtip sta je zo op dit hele fijne eiland.
 

Kindvriendelijke vakantie La Gomera

Een vakantie met de kids is zeker mogelijk op La Gomera. Het is echter niet het meest geschikte eiland. Natuurlijk kunnen de kinderen zich uitstekend vermaken op de stranden, maar tenzij ze veel van wandelen houden, heeft het eiland niet veel te bieden voor ze.
Mocht je echt voor een gezinsvakantie gaan. Ga dan naar Tenerife of Gran Canaria. Hier vind je een groot aanbod aan gezinshotels en uitstapjes.

Onze SUNtips:
  • Bezoek de bijzondere basaltzuilen van Los Órganos, een klif lijkend op een kerkorgel.
  • Ga op zoek naar zeldzame dieren in basaltzuilen van Parque Natural de Majona.
  • Breng een bezoek aan de Tropical Fruit Garden en proef onbekende vruchten.
Op vakantie naar wandeleiland La Gomera? Ik zou ’t doen!
 

Vind je ideale vakantie naar La Gomera