Vakantie Rode zee

Zie je het al voor je? Bruisende badplaatsen, altijd goed weer, luxe All Inclusive resorts, buitengewoon helder water, een adembenemende onderwaterwereld én het op een na grootste koraalrif ter wereld. Wat kunnen we nog meer zeggen… Welkom aan de Rode Zee in Egypte!

Diep in de Zee

De Rode Zee grenst aan Afrika en Azië, is meer dan tweeduizend kilometer lang en loopt in het noorden uit in twee smalle baaien: de diepe Golf van Akaba en de Golf van Suez. In het zuiden mondt de Rode Zee uit in de Golf van Adenom uiteindelijk over te gaan in de Indische Oceaan. De streek van de Rode Zee staat allereerst bekend als zonzekere strandbestemming. Daarnaast is deze streek zéér populair vanwege de duik- en snorkelmogelijkheden. Je kunt hier niet zomaar wat beleven, de onderwaterwereld aan de Rode Zee is van wereldformaat! Je komt hier excentrieke vissen tegen, zoals de Pauwoogkeizersvis, de sergeant-majoorvis en de reuzenkogelvis. Je hoeft er ook niet van staan te kijken als je zeekoeien, dolfijnen en verschillende soorten haaien tegenkomt. Onder begeleiding van een lokale gids zoek jij de mooiste plekjes op, bijvoorbeeld het authentieke Nuweiba, waar nauwelijks stroming is. Beginnende duikers zijn hier helemaal op hun plek. Maar ook als je alleen van zwemmen houdt, is het extreem heldere water van de Rode Zee erg aanlokkelijk.

Hurghada en Sharm

Het zijn voornamelijk de badplaatsen Hurghada en Sharm el Sheikh die drukbezocht worden door toeristen die naar deze streek vertrekken voor hun vakantie. De grootste badplaats is Hurghada, bestaande uit het oude vissersdorp Sakalla en Down Town Dahar, ook wel aangeduid met centrum. Hier bevind je je tussen de lokale bevolking, terwijl je in Sakalla meer toeristische winkeltjes, barretjes en restaurants vindt. Ook Sharm el Sheikh is drukbezocht, met name het hart van de plaats Na’ama Bay. De zone met restaurants, bars en winkeltjes is hier autovrij. Hou je niet van de grote oorden als hierboven genoemd, ga dan voor een andere plaats als Marsa Alam, Makadi Bay of El Gouna. Hier voeren de All Inclusive resorts voornamelijk de boventoon. Grote kans dat de meeste inspanning die jij aan de Rode Zee doet, je met een shuttlebus naar het strand te laten brengen is. Oh ja, en jezelf insmeren met zonnebrand!

Onze SUNtips:

  • Ontvlucht de wintermaanden in Nederland om dan zon te vangen aan de Rode Zee.
  • Maak een excursie naar hoofdstad Caïro of Luxor: één groot openluchtmuseum.
  • Met z’n allen op zoek naar een fata morgana tijdens een jeepsafari!

Vind je ideale vakantie naar de Rode Zee