Vakantie Rode Zee

Zie je het al voor je? Bruisende badplaatsen, altijd goed weer, luxe All Inclusive resorts, buitengewoon helder water, een adembenemende onderwaterwereld én het op een na grootste koraalrif ter wereld. Wat kunnen we nog meer zeggen… Welkom aan de Rode Zee in Egypte!

Diep in de Zee

De Rode Zee grenst aan Afrika en Azië, is meer dan tweeduizend kilometer lang en loopt in het noorden uit in twee smalle baaien: de diepe Golf van Akaba en de Golf van Suez. In het zuiden mondt de Rode Zee uit in de Golf van Adenom uiteindelijk over te gaan in de Indische Oceaan. De streek van de Rode Zee staat allereerst bekend als zonzekere strandbestemming. Daarnaast is deze streek zéér populair vanwege de duik- en snorkelmogelijkheden. Je kunt hier niet zomaar wat beleven, de onderwaterwereld aan de Rode Zee is van wereldformaat! Je komt hier excentrieke vissen tegen, zoals de Pauwoogkeizersvis, de sergeant-majoorvis en de reuzenkogelvis. Je hoeft er ook niet van staan te kijken als je zeekoeien, dolfijnen en verschillende soorten haaien tegenkomt. Onder begeleiding van een lokale gids zoek jij de mooiste plekjes op, bijvoorbeeld het authentieke Nuweiba, waar nauwelijks stroming is. Beginnende duikers zijn hier helemaal op hun plek. Maar ook als je alleen van zwemmen houdt, is het extreem heldere water van de Rode Zee erg aanlokkelijk.

Hurghada en Sharm el Seikh

Het zijn voornamelijk de badplaatsen Hurghada en Sharm el Sheikh die drukbezocht worden door toeristen die naar deze streek vertrekken voor hun vakantie. De grootste badplaats is Hurghada, bestaande uit het oude vissersdorp Sakalla en Down Town Dahar, ook wel aangeduid met centrum. Hier bevind je je tussen de lokale bevolking, terwijl je in Sakalla meer toeristische winkeltjes, barretjes en restaurants vindt. Ook Sharm el Sheikh is drukbezocht, met name het hart van de plaats Na’ama Bay. De zone met restaurants, bars en winkeltjes is hier autovrij. Hou je niet van de grote oorden als hierboven genoemd, ga dan voor een andere plaats als Marsa Alam, Makadi Bay of El Gouna. Hier voeren de All Inclusive resorts voornamelijk de boventoon. Grote kans dat de meeste inspanning die jij aan de Rode Zee doet, je met een shuttlebus naar het strand te laten brengen is. Oh ja, en jezelf insmeren met zonnebrand!

Praktische informatie

  • Weer: Egypte heeft een woestijn klimaat met extreem warme zomers en erg milde winters. Regenen doet het er vrijwel nooit.
  • Vliegtijd: De vliegtijd naar Egypte bedraagt zo'n 6 uur, afhankelijk van bestemming.
  • Tijdzone: Tijdens de zomer is er geen tijdsverschil met Egypte. In de winter is het in Egypte 1 uur later.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau van Egypte fors lager dan in Nederland, maar dit kan verschillen in toeristische gebieden en in het hoogseizoen.
  • Valuta: In Egypte wordt met de Egyptische pond betaald.

All Inclusive Rode Zee

In de badplaatsen aan de Rode Zee hebben zicht tal van geweldige All Inclusive resorts gevestigd. Resorts waar ze weten hoe ze iemand als een echte farao behandelen. Je kunt je dan ook volledig in de watten laten leggen en baden in luxe, zoals ze dat heel mooi zeggen. Zorgeloos geniet je van uitgebreide buffetten, tal van wellness mogelijkheden en koel je af in de mooiste zwembaden. Aan de Rode Zee zijn de resorts van enorm hoog niveau. Waarom zou je dan ook anders boeken dan All Inclusive.

Kindvriendelijke vakantie aan de Rode Zee

Egypte is ook voor de kinderen een plek van verwennerij. Ook zij zullen genieten van al het lekkers aangeboden bij de buffetten. Daarnaast hebben veel All Inclusive resorts een eigen waterpark, vol grote glijbanen en spetterende attracties. Er zijn kidsclubs en animatie en voor een geslaagde vakantie zou je het resort eigenlijk niet hoeven verlaten. Doe dit echter zeker wel, want onder water is de Rode Zee een hele wereld op zichzelf, dankzij alle kleurrijke vissen en schildpadden. Daarnaast doe je de kinderen met een bezoek aan een van de geweldige stranden enorm veel plezier.

Last minute vakantie Rode Zee

Het fijne aan Egypte is, dat het weer nagenoeg altijd hetzelfde is. Van de juiste reisperiode afwachten is dus geen sprake. Wat het weer betreft is een last minute naar de Rode Zee in Egypte altijd een goed idee. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de geweldige ervaring dat een vakantie aan de Rode Zee zal bieden. Stil daarom je reislust en boek een last minute aan de Rode Zee. Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips:

  • Ontvlucht de wintermaanden in Nederland om dan zon te vangen aan de Rode Zee.
  • Maak een excursie naar hoofdstad Caïro of Luxor: één groot openluchtmuseum.
  • Met z’n allen op zoek naar een fata morgana tijdens een jeepsafari!
Een vakantie aan de adembenemende Rode Zee? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar de Rode Zee