Portugal

Vakantie Portugal

De groene Costa Verde in het noorden en de goudgele praia’s met imposante rotsformaties in het zuiden maken Portugal een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. De karakteristieke Portugese sfeer gaat je niet voorbij in de pittoreske dorpjes, terwijl de gele Tram 28 dat tijdens een stedentrip in Lissabon wel doet. Met de oceaanbries langs je oren en een glaasje port in de hand kan jouw vakantie in karakteristiek Portugal écht beginnen!

Alle hoekjes van Portugal

Van de haven in Porto tot de duizelingwekkende ravijnen in de Serra da Estrela, en van Lissabon met zijn imposante mirdadouros tot de bruisende strip in de populaire badplaats Albufeira. Portugal is een vakantieland voor jan en alleman. De 170 kilometer lange kustlijn van de Algarve omarmt de gouden stranden en omhoog gerezen rotsformaties met een vleugje Arabische invloed, terwijl het Bloemeneiland Madeira vol trots haar pracht aan laurisilva-bossen en levada’s toont. Eilandhoppen in Portugal? Ja, het kan! De archipel van de Azoren is rijk aan ongerepte natuur en kratermeren. Het is alsof je je plotseling in een andere wereld beeft. Hier een dagje walvissen spotten, vergeet jij nóóit meer&

Beleef de karakteristieke Portugese sfeer

Citrus- en vijgenbomen sieren het landschap dat zich tussen de pittoreske dorpjes uitstrekt. Neem een flinke portie cultuur tot je in de oude Moorse hoofdstad Silves en bezoek het kroonjuweel van de Algarve: Lagos. Hier vergaap je je moeiteloos aan de overweldigende kastelen. Als je plaatsneemt in de gele Tram 28, komt de Portugese cultuur vanzelf op je pad: makkelijk en snel! Na een smaakvol glas port dwaal je tussen de vriendelijke inwoners door het UNESCO-waardig centrum van Porto. In Faro schuif je aan voor een typische Portugese kip piri-piri, terwijl de weemoedige fado-muziek je in de oren klinkt. In Portugal ervaar je een ongekende vakantiesensatie, keer op keer.

Onze SUNtips:
  • Spot flamingo’s in natuurpark Ria Formosa.
  • Ga met de Elevador da Glória naar het uitkijkpunt Miradouro da São Pedro in Lissabon.
  • Spreid je strandlaken op een van de mooiste stranden ter wereld: Praia da Marinha, vlakbij Carvoeiro.
Boa Viagem, goede reis!

Vind je ideale vakantie naar Portugal