Vakantie Porto

Vakantie Porto

Denk je aan Portugal, dan denk je aan… Lissabon? Ook, maar vergeet Porto niet! De kleurrijke stad die niet alleen bekend staat om de heerlijke port, maar ook om de vele bruggen die over de rivier de Douro liggen. Het uitzicht dat je hier hebt over de gekleurde huisjes is zó mooi, vooral als de zon erop schijnt. En de stoeltjes op het terras zitten hier het lekkerst na een goedgevuld dagprogramma!

Porto is zeker leuk voor een dag, maar nog leuker voor meerdere dagen! Tijdens jouw stedentrip of vakantie in Porto beleef jij de tijd van je leven, want er is hier heel veel te doen. En het fijne aan deze stad is dat het klimaat mild is: een verademing in de warme zomermaanden! Door Porto slenter je dus met een permanent en aangenaam voorjaarstemperatuurtje door te stad. Hét icoon van Porto is de metalen brug, de Ponte Dom Luís I. Kijk er eens goed naar en bedenk eens waar dit bouwwerk je aan doet denken. Gaat er een belletje rinkelen bij de naam Eiffel? De brug is namelijk ontworpen door een leerling van Gustav Eiffel: die van de Eiffeltoren in Parijs!

Ribeira en Gaía

Ribeira, de oude stad, staat in z’n geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wist je dat hier sporen gevonden zijn die erop wijzen dat hier ooit Romeinen leefden? Als je struint door de smalle steegjes en straatjes met waslijnen aan het balkon en Rabelo bootjes op de achtergrond, verwelkom je het mediterrane gevoel met heel je hart! Ook historie vind je hier, voornamelijk als je naar de hoge kerk Torre dos Clérigos kijkt. Tijd voor een drankje? Steek dan de Dom Luis brug over richting Vila Nova de Gaia. Dit plaatsje staat bekend om de vele portkelders. Heb je de smaak te pakken? Uitgaan in Porto begint op één van de terrassen aan de Douro of aan de overzijde van deze rivier bij één van de porthuizen in Gaia. Liever met de locals mee? Ga dan naar Galeria de Paris: een bar met bijzondere verzameling aan spulletjes. Door velen wordt deze kroeg getypeerd als een van de leukste in Porto! Veel mensen staan hier buiten op straat gezellig wat te drinken terwijl de muziek vanuit binnen klinkt.

Met een drankje aan de Douro

Aan de 1,5 kilometer lange Rue de Santa Catarina shop jij naar hartenlust bij grote ketens van de vele gevestigde merken, maar ook in kleine winkels met traditionele waren die je voornamelijk in de zijstraatjes vindt. Bestel een traditionele cataplana, een stoofpotje van zeevruchten. Je drinkt er een Vinho Verde bij, oftewel de bekende groene wijn uit Portugal. Heerlijk fris! Liever een biertje? Bestel dan de Super Bock: bier uit Porto. Porto ligt aan het water, maar dit is niet de zee. Het is de rivier de Douro die uitmondt in de zee. Je kunt met de tram richting het strand om daar te genieten van het geluid van de golven en het zand tussen je tenen.

Onze SUNtips:

  • Maak een Zes Bruggen Cruise en bekijk Porto vanaf het water met het zonnetje in je gezicht.
  • Stap in de Toeristentrein en ontdek in ca. 1 uur de tijd de belangrijkste bezienswaardigheden.
  • Doe een portproeverijtje in Gaia: dit mag je écht niet missen als je in Porto bent!

Een bruisende en schilderachtige stad waar je je ogen uitkijkt. Een vakantie naar Porto...Ik zou 't doen.

Vind je ideale vakantie naar Porto