Vakantie Madeira

Welkom op een stukje Portugal middenin de Atlantische oceaan! “Bloemeneiland” of “drijvende tuin” zijn veel genoten bijnamen voor Madeira. De weelderig begroeide bergen en de ruige kliffen doen je soms vergeten dat je nog in Europa bent. En door de kleurrijke vegetatie van het eiland, is de alledaagse sleur nergens meer te bekennen!

Levada

Of het nu zomer of winter is: Madeira heeft een mild klimaat en daardoor ligt hier twaalf maanden per jaar een prachtige natuur aan je voeten. De diepe ravijnen strekken zich uit vanaf het centrale gebergte naar de kust. Je rijdt zo door de bergen zo het imposante binnenland in. De eeuwenoude irrigatiekanalen, levada’s genoemd, voorzien het hele eiland van water. De meeste zijn zelfs met de hand gegraven! Door het maken van een levadawandeling met of zonder gids, maak je kennis met dit bijzondere fenomeen.

De Strelitzia van Madeira

Ook al staat Madeira niet bekend om de stranden, er zijn hier wel een aantal zand- en kiezelstranden te vinden. Ook kun je hier de hele dag naar hartenlust zonnebaden op het terras, of op de vele ligbedden die geïnstalleerd zijn op de rotsplateaus. Een shot aan cultuur neem je tot je in middelpunt en tevens hoofdstad Funchal. Pak hier de kabelbaan naar Monte, of wandel langs de haven. Wist je dat hier de straten met kleine lavasteentjes zijn aangelegd, steentje per steentje ën ook nog eens met de hand? Op de markt verkopen de “bloemenmeisjes” het symbool van Medeira: de Strelitzia (paradijsvogelbloem). Het flowerfestival is elk jaar de kers op de taart! Na Pasen (in april/mei) wordt de lente bekroond. Op het plein Praça do Município komen duizenden kinderen in traditionele klederdracht helpen aan de bouw van de bloemenmuur Muro da Esperança, oftewel: Muur van de Hoop. In een grote optocht rijdt de volgende dag daarna tientallen allegorische voertuigen in een grote optocht en laten een licht en vluchtig parfum achter in de straten. Eet hier een verse espada, een lange zwarte vis, onder het genot van een versterkte Madeira wijn. Proost!

Onze SUNtips:
  • Fan van bloemen? April, mei en juni zijn de maanden waarop heel Madeira in bloei staat!
  • Wandelen doe je het best in juli, augustus of september; dan is het lekker droog
  • Ga naar de Cabo Girão en tuur over het glazen platform over de klifrand (als je durft)&

Vind je ideale vakantie naar Madeira