Vakantie Funchal

Ben je niet in Funchal geweest, dan ben je ook niet op Madeira geweest. De hoofdstad is tevens de grootste stad van het eiland. Neem de kabelbaan naar Monte en aanschouw zelf van het uitzicht over deze adembenemende stad. Rijk aan bloemen, boordevol cultuur én met het zonnetje die bijna standaard aan de hemel staat, kan een bezoek aan Funchal niet anders zijn dan fenomenaal!

Klaar om te zonnebaden?

In het zuiden van het eiland Madeira ligt Funchal, een zonovergoten trekpleister voor toeristen. In Funchal vind je geen hoge torenflats of wolkenkrabbers, wel groeien overal mooie bomen en planten (net als op de rest van Madeira). Hier doe je je ogen goed de kost aan de verschillende bloemensoorten, eetbare planten en bijzondere cactussen. Ook de door lavarotsen gevormde, natuurlijke zoutwaterbaden zijn uniek! Fijn wit zand vind je hier niet, wel stranden met keien en prachtig helder en schoon water zoals aan Praia do Gorgulho langs de Lidopromenade, of het Praia de Sao Tiago strand bij het fort. Omdat de temperatuur heerlijk is om te zonnebaden, beschikt Funchal over verschillende zwembadcomplexen met een rechtstreekse verbinding naar het strand. Heerlijk om uren te vertoeven, al zwemmend of genietend van een koel drankje in je hand. Lido is het zeezwembad waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt! Neem jij hier straks ook een duik?

Van Avenida tot de toboggan

De brede wandelpromenade Avenida do Mar kijk je door de hoge palmbomen uit over de oceaan, waar grote zeiljachten zich klaarmaken om de Atlantische Oceaan over te steken. Ook jij kunt hier aan boord stappen van een plezierbootje, om walvissen en dolfijnen te spotten! Op de lokale Mercado dos Lavradores markt prijzen de boeren hun kleurenpracht aan groenten en fruit aan. Passievrucht en banaan smaken heerlijk bij de lokale vis die hier veel gegeten wordt; dit zijn vooral tonijn en den zwarte degenvis. Als je de boulevard afloopt, kom je uit tot de Telefrico kabelbaan naar het hooggelegen Monte en bij het fort van São Tiago. Hier kun je de toboggan in: een soort rieten mand op skilatten die bestuurd wordt door Madeira mannen gekleed in het wit en een rieten hoed op. Zeker de moeite waard als je houdt van tropisch groene tuinen en uitzicht over de stad van Funchal! Ben jij een fan van wandelen? Ga dan naar Machico, iets meer dan 25 kilometer ten noorden van Funchal gelegen. Dit is het ideale startpunt voor het maken van wandeltochten.

Onze SUNtips:
  • Bezoek het museum van Colombus, het wijnmuseum en het kunstmuseum ‘Arte Sacra’.
  • Eet in het oude gedeelte van de stad, tussen de beschilderde deurtjes van de huizen.
  • Ga naar het Santa Catarina park om de rust te pakken in de schaduw van de bomen buiten het centrum van Funchal.

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Funchal