Vakantie Lagos

Lagos is een havenplaatsje in het westen van de Algarve en is een iets rustiger alternatief voor Albufeira. Lagos biedt een grote verscheidenheid aan prachtige stranden, bezienswaardigheden en een historisch centrum dat over de jaren zijn traditioneel karakter en charme behouden heeft. Een vakantie naar Lagos biedt daarom meer dan alleen zon en strand. Ook al zal je dat hier zeker vinden.

Wat te doen in Lagos

Lagos is rijk aan strand, zee en zon. Voor de zonaanbidders is Lagos een erg leuke bestemming met alles bij de hand.  Lagos kent echter een lange geschiedenis en er is daarom veel te zien en beleven. Het is zeker aan te raden om een dagje van je vakantie uit te trekken om Lagos zelf te verkennen. Je kunt hier urenlang slenteren langs de kleurrijke panden of de oude stadsmuren die in de 16e eeuw werden gebouwd. Door de gehele stad zijn er talloze monumenten te vinden, die een eerbetoon geven aan de rijke historie van de stad.
De bekendste bezienswaardigheid is Lagos is Forte do Pau da Bandeira. Te vinden aan het einde van de boulevard. Een fort dat eeuwen terug gebruikt werd om de pier te verdedigen.
Aan het eind van de verkenningstocht is het tijd om neer te strijken bij een van de restaurants uit de ruime selectie die Lagos te bieden heeft.

Een grote selectie restaurants

In Lagos vind je kwalitatief en gevarieerde gerechten die geserveerd worden in zulke grote porties, dat de riem naderhand een gaatje losser mag. Hier in Lagos vind je vooral verse visgerechten en zeevruchten. Is vis niet je ding geen zorgen Nah Nah Bah is een bezoekje waard. Hier serveren ze namelijk de beste burgers van de Algarve. Verder zijn er genoeg restaurants, waar allerlei gerechten geserveerd worden, zoals tapas, Mexicaans, typische Portugese gerechten, maar ook gerechten met gewoon een goed stuk vlees. Als dat niet smullen is. Na het eten biedt Lagos een bruisend nachtleven variërend van gezellige barretjes en hippe nachtclubs.

Lagos als basis voor dagtrips

Rondom Lagos zijn er genoeg mooie plekjes die een dagtrip waard zijn. Bewandel een van de vele wandelroutes vol spectaculaire kliffen en indrukwekkende grotten. Het meest indrukwekkende van allemaal is de Ponta da Piedade. Een rotsformatie die te bezichtigen is vanaf de hoger gelegen klif, maar leuker is het om een boot te huren en de indrukwekkende rotsformatie vanaf het water te bekijken.
Vanuit Lagos is het ook gemakkelijk om plaatsjes in de buurt te bezoeken. Het plaatsje Silves is er een van. Silves is de voormalige hoofdstad van de Algarve en veel van de glorie uit het verleden is nog terug te zien. Meest opvallend is het kasteel van rode bakstenen dat omringt wordt door de traditionele witte huisjes.

Lagos als kindvriendelijke bestemming

Lagos is een stuk rustiger dan Albufeira en daarom beter geschikt voor de kids. Er is een goed aanbod aan kindvriendelijke accommodaties. Zowel tieners als jonge kinderen zullen zich, tijdens een vakantie in Lagos, uitstekend vermaken in de vele waterparken, themaparken en dierentuinen die er in de omgeving te vinden zijn.

Onze SUNtips:

  • Bezoek ook eens Zoomarine; een waterpark gespecialiseerd in dolfijnen.
  • Bekijk het indrukwekkende Gouveneurskasteel.
  • Wandel naar de vuurtoren van Ponta da Piedade

Opzoek naar een rustig alternatief voor Albufeira? Een vakantie naar Lagos. Ik zou 't doen.

Vind je ideale vakantie naar Lagos