Vakantie Algarve

Wie zich langs de kleine baaitjes en majestueuze rotsformaties een weg baant naar Zuid-Portugal, belandt uiteindelijk op het goudgele zand van de Algarve om uit te kijken over de sprankelende oceaan. Na een dag aan het strand bestel jij een heerlijke kip piri-piri om vervolgens voldaan naar bed te gaan, klaar voor jouw volgende dag in zonnig Portugal. Bem-vindo in de Algarve!

Een rotsachtige parel in Zuid-Portugal

De goudgele kuststrook van Zuid-Portugal wordt gekleurd door charmante vissersdorpjes en bruisende badplaatsen. De bijzondere stranden nodigen toeristen van over de hele wereld uit voor een ontspannen dag. Ga je voor het beroemde Praia Dona Ana of voor het idyllische Praia de Odeceixe? Eigenlijk is het op elk strand wel goed vertoeven, net als in de schaduw van de vijgenbomen in het natuurpark Costa Vicentina. Deze groene weelde vraagt om een flinke wandeling! De Algarve heeft een heel kleurenpalet aan historische bezienswaardigheden, waaronder de kleine São Lourenco dos Matos kerk en ruïnes van een Moorse burcht in Silves, waar zich een schat aan historie ontluikt.

Slapende dorpjes, levendige sfeer

Langs de kust vind je slapende vissersdorpjes waar een ongedwongen sfeer hangt. In de stad Faro dwaal je langs een handvol spierwitte huizen, die nog meer stralen als de zon erop schijnt. In het middeleeuwse ‘Cidade Velha’ van de stad Almancil vergaap je jezelf aan de 18e-eeuwse koepel van de barokke kerk São Louren&ctilde;o dos Matos. Albufeira is het bruisende hart in de Algarve, waar jongeren hun weg weten te vinden naar de verschillende clubs. Vanaf deze badplaats wandel je zo naar Praia dos Pescadores, met een scala aan gekleurde vissersbootjes. De verse vis smaakt hier tijdens een zonvakantie in Portugal op z’n best!

Onze SUNtips:
  • Ga vroeg uit de veren voor een excursie naar de bruisende hoofdstad Lissabon.
  • Bezoek het bijzondere roze paleis ‘De Pousada de Estoi’ in de plaats Estoi.
  • Ontdek het binnenland van Portugal tijdens een avontuurlijke jeepsafari.
Ga met SUNtip op vakantie naar de Algarve en aanschouw al het moois met eigen ogen!

Vind je ideale vakantie naar Algarve