Vakantie Albufeira

Kleurrijke art-deco huizen, authentieke vissershuisjes en vriendelijke locals heten jou van harte welkom in de meest zuidelijke badplaats van Portugal. Dankzij het veelbelovende binnenland, ellenlange zandstranden als Praia da Oura en de feestjes aan de Strip weten toeristen uit alle windstreken hun weg te vinden naar Albufeira.

Albufeira: een zonnige schatkist in de Algarve

De ene dag zet je koers richting het nieuwe gedeelte van de stad, en de volgende dag dwaal je door het oude centrum om neer te strijken op een terras voor een Portugese Bica. Tijdens je zonvakantie in Albufeira ligt vrijwel altijd een strand om de hoek. Verdwijn in de tunnel door de rotsen om vervolgens het zand van Praia do Tunel door je tenen te laten glijden, of beleef met de kids een zonnige dag op Fisherman’s beach. De culturele schatkist van Albufeira zit vol overblijfselen van het Paderne Kasteel én het Moorse verleden. De grotten uit Moors Al-buhera zijn op hun mooist vanaf de waterkant, om maar over de sfeervolle jachthaven te zwijgen&

Als de Portugese zon ondergaat&

Na een dag struinen onder de Portugese zon, laat je jezelf inpakken door de charme van de lokale restaurantjes. Hoewel de keuken zich typeert als ‘eenvoudig en eerlijk’, verrassen de specerijen jou elke vakantiedag opnieuw. Bestel een sopa alentejana en droom weg bij de op houtskool gegrilde sardines. Als de zon in Albufeira langzaam wegzakt in de zee, begint het te bruisen in de Areias de São João. Jongeren weten hun weg naar de populaire Strip maar al te goed te vinden, om te dansen in de bekende club Kiss.

Onze SUNtips:
  • Bewonder de dolfijnen en grotten vanaf het water met een Dream Wave boottocht.
  • Schuif aan voor een Beach BBQ: hmmm!
  • Kijk wat verder dan Albufeira, vanaf de uitkijktoren Torre da Medronheira.
Albufeira is een zonnige schatkist in Portugal, waar je een zonvakantie vol vertier beleeft!

Vind je ideale vakantie naar Albufeira