Vakantie Albufeira

Kleurrijke art-deco huizen, authentieke vissershuisjes en vriendelijke locals heten jou van harte welkom in de meest zuidelijke badplaats van Portugal. Dankzij het veelbelovende binnenland, ellenlange zandstranden als Praia da Oura en de feestjes aan de Strip weten toeristen uit alle windstreken hun weg te vinden naar Albufeira.

Albufeira: een zonnige schatkist in de Algarve

De ene dag zet je koers richting het nieuwe gedeelte van de stad, en de volgende dag dwaal je door het oude centrum om neer te strijken op een terras voor een Portugese Bica. Tijdens je zonvakantie in Albufeira ligt vrijwel altijd een strand om de hoek. Verdwijn in de tunnel door de rotsen om vervolgens het zand van Praia do Tunel door je tenen te laten glijden, of beleef met de kids een zonnige dag op Fisherman’s beach. De culturele schatkist van Albufeira zit vol overblijfselen van het Paderne Kasteel én het Moorse verleden. De grotten uit Moors Al-buhera zijn op hun mooist vanaf de waterkant, om maar over de sfeervolle jachthaven te zwijgen!

Wanneer de Portugese zon ondergaat

Na een dag struinen onder de Portugese zon, laat je jezelf inpakken door de charme van de lokale restaurantjes. Hoewel de keuken zich typeert als ‘eenvoudig en eerlijk’, verrassen de specerijen jou elke vakantiedag opnieuw. Bestel een sopa alentejana en droom weg bij de op houtskool gegrilde sardines. Als de zon in Albufeira langzaam wegzakt in de zee, begint het te bruisen in de Areias de São João. Jongeren weten hun weg naar de populaire Strip maar al te goed te vinden, om te dansen in de bekende club Kiss.

Praktische informatie

  • Weer: Albufeira kent een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Er zijn zo’n 3.000 zonuren per jaar.
  • Vliegtijd: De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 40 minuten.
  • Tijdzone: In Albufeira is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
  • Prijsniveau: De prijzen liggen gemiddeld lager dan in Nederland.
  • Valuta: In heel Portugal wordt met de euro betaald.

All Inclusive vakantie Albufeira

In Albufeira vind je veel om van te genieten zowel in als buiten Albufeira. Het ligt namelijk in de Algarve, een streek met een 200 kilometer lange kuststrook vol stranden en pittoreske plaatsen.

Met alle gemakken van een All Inclusive kun jij je bezig houden met wat echt belangrijk is. Namelijk vakantie vieren. Je zorgen maken over boodschappen doen en koken hoeft lekker niet. In plaats daarvan wordt er voor jou gezorgd met de lekkerste maaltijden, die elke dag weer netjes voor je geserveerd worden.

Een All Inclusive vakantie is een zorgeloze vakantie en bovendien onderaan de streep vaak goedkoper. Dit komt omdat eten en drinken voor de hele vakantie al bij de prijs inbegrepen zit.

Last minute vakantie Albufeira

Elk seizoen heeft iets te bieden in Albufeira. In de zomer geniet je van een ideale zonvakantiebestemming, dankzij de mediterrane temperaturen en uitgestrekte stranden.

In de winter is het er nog steeds een graad of 18. Je kan dan in alle rust genieten van de charme van de Algarve. In alle rust een van de mooie dorpen bezoeken, een wandeling langs de kust of een bezoek aan de golfbaan brengen.

Kindvriendelijke vakantie Albufeira

Albufeira is een geweldige plek om met het gezin een vakantie door te brengen. Hoewel er ook feestende jongeren naar Albufeira trekken zijn die prima te ontwijken. De feesten worden namelijk allemaal aan de strip gehouden en je kunt gewoon op het gemak met de kinderen door het mooie oude centrum slenteren of in het toeristentreintje stappen.
Daarnaast kunnen de kinderen spelen in de enorm grote zandbakken, dat de stranden aan de Algarve zijn.

Je maakt er ook de leukste uitstapjes, bijvoorbeeld naar het Zoomarine zeedierenpark. Hier zie je de leukste dolfijnen shows. Een ander leuk uitstapje Fiesa zandsculpturenpark, waar de kids inspiratie opdoen voor hun volgende zandkasteel.

Aan de Algarve vind je ook allerlei waterparken zoals, het Aquashow Park en Slide & Splash. Een heleboel waterpret voor het hele gezin.
Ten slotte zijn er ook allerlei familiehotels in Albufeira, waar het hele gezin terecht kan voor een heerlijk verblijf.

Onze SUNtips:

  • Bewonder de dolfijnen en grotten vanaf het water met een Dream Wave boottocht.
  • Schuif aan voor een Beach BBQ: hmmm!
  • Kijk wat verder dan Albufeira, vanaf de uitkijktoren Torre da Medronheira.

Albufeira is een zonnige schatkist in Portugal, waar je een zonvakantie vol vertier beleeft!

Vind je ideale vakantie naar Albufeira