Vakantie Lissabon

Vakantie Lissabon

De stad op zeven heuvels, met een zee van daken in een mediterrane terracottakleur en palmbomen. De grootste stad van Portugal en een belangrijke havenstad voor Europa. Eigenlijk maakt het niet uit hoe je de stad noemt, want als je hier eenmaal een keer bent geweest zal je de charme voor altijd onthouden. De combinatie van een culturele citytrip en de mogelijkheid tot een dagje relaxen op het strand is een klassieker, die alomtegenwoordig is in het vrolijke Lissabon!

In voor een stedentrip?

De Costa de Lisboa, hoe de streek Lissabon ook wordt genoemd, wordt gevormd door imposante rotsformaties, mondaine steden en heerlijke kustplaatsen. Zo ook Lissabon! De stad ligt trouwens niet aan zee, maar aan de monding van de Taag. In nog geen halfuurtje rijden sta je al met je voeten in het zand bij Costa de Caparica. Liever echt strand? Ontdek dan op minder dan een uur rijden stranden als Praia da Adraga (ideaal voor families), het bedrijvige Praia de Maças en Praia do Guincho (perfect voor wandelen en surfen), stuk voor stuk geliefd door de locals!

De gouden blik

Omdat de stad op zeven heuvels is gebouwd, geniet je op meerdere plaatsen van een miradouros, oftewel gouden blik. Op de hoogste heuvel van Lissabon ligt het prachtige Castelo de São Jorge, het bekendste Kasteel van Lissabon. Een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Taag is gegarandeerd! Andere interessante trekpleister zijn de Torre de Belem en het klooster Mosteiro dos Jeronimos, maar vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan de oude stadswijken zoals de Bairro Alto. De laatste is bekend om de originele, hippe winkeltjes en kunstgalerieén, maar ook om het uitgaansleven volop kleine stapgelegenheden. Maar dat is geen probleem, want het feest vindt hier ook op straat plaats, lekker voor de ingang van de cafés. Prima met dat lekkere weer!

Custardgebak en gele trams

In de kleine authentieke straatjes van Lissabon vind je zowel grote modeketens als exclusieve boetiekjes. Pastéis de nata (custardtaartjes) zijn de lokale trots. Proeven dus! En neem zeker Tram 28 als je in Lissabon bent. Deze populaire gele tram vervoert je langs de leukste wijken in de stad. Je begint in Baxia en eindigt in Basilica de Estrela (of andersom). Onderweg kom je langs allerlei leuke wijkjes zoals Mouraria en Graça. De oude wijk Alfama is het hart van Lissabon, en ligt bijna als een soort eiland in de stad. Barretjes, restaurantjes en unieke tegeltjes tegen de muur: dit Ibiza-achtige gedeelte van Lissabon is supergezellig! Niet te missen zijn de zogenaamde Fado restaurants, waar het Portugese levenslied bezongen wordt.

Onze SUNtips:
  • Centro Comercial Colombo de grootste is. Meer dan 500 winkels, 50 restaurants, 10 bioscopen, een playcenter met bowling en een kartbaan.
  • Oceanário de Lisboa, op één na grootste aquarium ter wereld
  • Cabo da Roca is het meest westelijke punt van het vasteland van Europa

Vind je ideale vakantie naar Lissabon