Vanaf
Stel je perfecte vakantie samen
Over deze accommodatie

Willino Privathotel

Algemeen

Het Willino Privathotel is de perfecte locatie voor een zomervakantie in het populaire Sauerland. Na een uitgebreid ontbijt ontdekt u de veelzijdige omgeving wandelend of op de fiets. In het gezellige centrum van Willingen vindt u diverse winkels, restaurants en bakkerijen. Na een dag op pad kunt u ontspannen in de kleine pool of de infraroodsauna.

Willino Privathotel is populair door de goede locatie, het vriendelijke personeel, uitstekende ontbijtbuffet en de fijne kamers.

Bijzonderheden

- Uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen
- Kinderbed gratis (opgeven bij boeking)

Faciliteiten

- Receptie
- Lift
- Lounge
- Bar
- Ontbijtruimte
- Klein zwembad
- (Infrarood)sauna en ontspanningsruimte
- Gratis wifi
- Gratis parkeerplaats

Ligging

Het Willino Privathotel ligt in het centrum van Willingen, vlak bij de hoofdstraat. In Willingen en omgeving zijn diverse leuke activiteiten te doen voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld met de kabelbaan 'Ettelsberg-Seilbahn' een bezoek aan de Ettelsberg en beklim de uitkijktoren 'Hochheideturm' of maak een wandeling. Daarnaast zijn er ook diverse mountainbikeroutes in de omgeving uitgezet.

Afstand vanaf Utrecht: ca. 310 km

Afstanden vanaf Willino privathotel in Willingen:
- Centrum Willingen: ca. 50 m
- Kabelbaan Ettelsberg-Seilbahn: ca. 1 km
- Zomerrodelbaan Willingen: ca. 1,5 km
- Treinstation Willingen: ca. 750 m

Met de auto:
- Gratis parkeergelegenheid beschikbaar bij uw accommodatie.

Kamers

Het Willino Privathotel beschikt over comfortabel ingerichte kamers. Alle kamers zijn voorzien van: - Telefoon - Tv - Kluisje - Radio - Gratis wifi - Badkamer met bad of douche, toilet en föhn - Deels met balkon

2/3-persoonskamer Deluxe :  - 2-persoonsbed - Eventuele 3e persoon slaapt op een extra bed  (max. 2 volw. + 1 kind t/m 14 jaar, ca. 26 m²)
2/3-persoonskamer Komfort :  - 2-persoonsbed - Eventuele 3e persoon slaapt op een extra bed - Ligt aan de straat- of achterzijde van het hotel  (max. 2 volw. + 1 kind t/m 14 jaar, ca. 20-23 m²)

Inbegrepen

Inbegrepen: 

  • Dagelijks koffie met zoetigheid
  • Sauerland Card voor o.a. gratis openbaar vervoer (bus en trein) in het Sauerland en diverse kortingen (u ontvangt deze kaart ter plaatse). Het programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen: 

  • Optionele kosten, ter plaatse te voldoen:
  • Huisdieren ca. € 20 p.h.p.n. (opgeven bij boeking)

Overige informatie

Praktische informatie Duitsland: 

Autorijden
Op ongeveer driekwart van het Autobahn netwerk in Duitsland is er geen sprake van een snelheidslimiet. Het adviessnelheidslimiet is bijna overal ca. 130 km/u en in enkele gebieden 120 km/u. Het algemene wegenhulpnummer van de ADAC in Duitsland is +49 89 22 22 22.
Milieuzones
Het is in diverse steden en regio’s niet toegestaan om met een voertuig het bewuste gebied in te rijden, tenzij de uitstoot van fijnstof voor het voertuig aan bepaalde normen voldoet. Voertuigen die het gebied willen inrijden, moeten voorzien zijn van een milieusticker die overeenkomt met de classificatie aangegeven voor de Umweltzone. Deze milieusticker kan eenvoudig aangevraagd worden via deze link.
Douane
Duitsland maakt deel uit van de Europese Unie. Een geldig ID-kaart of paspoort is verplicht. Voor meer informatie over de douane bepalingen verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl
Leidingwater
Het leidingwater in Duitsland is veilig te drinken.
Feestdagen
Duitsland heeft veel dezelfde feestdagen als Nederland. Feestdagen die niet hetzelfde zijn als in Nederland: Rosenmontag, dag van de arbeid (1 mei) en dag van de Duitse Eenwording (3 oktober) Tijdens feestdagen zijn banken en winkels vaak gesloten.
Geldzaken
De munteenheid in Duitsland is de Euro. Veel banken zijn ’s middags gesloten. Op veel plaatsen zijn pinautomaten en meestal kun je pinnen in de winkels. Creditcards worden vrijwel over geaccepteerd.
Klimaat & kleding
De temperaturen in Duitsland wijken in principe niet veel af van die in Nederland. In de zomer is het enkele graden warmer en in de winter is het enkele graden kouder. In berggebieden worden de temperaturen echter bepaald door de hoogte en de ligging van de plaats ten opzichte van de omringende bergen. Het is aan te raden luchtige, maar ook warme kleding mee te nemen voor de wisselende weersomstandigheden. Daarnaast kan een regenjas of –poncho van pas komen. Voor ‘s avonds is een (fleece) trui aan te raden.
Taal
In Duitsland spreekt men Duits. Men komt vaak ook wel uit te voeten met Engels.
Telefoon en internet
Het landnummer van Duitsland is 0049. In veel accommodaties en openbare gelegenheden heb je de beschikking over een (gratis) internet (wifi) verbinding. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden het bereik niet altijd even goed is. Voor de kosten van mobiele telefonie en internet dien je je te wenden tot jouw provider, aangezien dit afhankelijk is van je abonnement.
Typisch Duits
Cafés gaan vaak rond 10.00 uur open met name in de grote steden, sommige gaan aan het einde van de middag dicht. De meeste restaurants gaan ’s middags rond lunchtijd open en sluiten soms om daarna voor het avondeten weer open te gaan. De meeste mensen in Duitsland eten ’s avonds pas rond 20.00 uur en nemen daarna nog even de tijd om gezellig met elkaar te borrelen. Daarnaast kan uit eten gaan in Duitsland zelfs bijna goedkoper dan zelf koken.


Kinderkorting

Indien u de leeftijd van meereizende kinderen invult dan wordt rechts in de prijsopgave de juiste kinderprijs getoond. 

  • Kinderprijs geldt alleen als kinderen slapen in een kamer met minimaal twee volbetalende personen.
  • Indien kinderen gratis overnachten dienen de eventuele extra kosten voor maaltijden, kinderbed, etc. ter plaatse te worden betaald.

Goed om te weten: SUNtip.nl doet er alles aan om bovenstaande informatie up-to-date te houden. Faciliteiten en bijkomende kosten kunnen echter regelmatig veranderen. Daarom kunnen aan dit overzicht geen rechten worden ontleend. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. SUNtip.nl kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet tijdig op orde stellen van de benodigde visa, reisdocumenten (TSA-, ETA-, ESTA formulieren ed) en/of inentingen. De informatie over benodigde reisdocumenten is aan verandering onderhevig. Wij adviseren je tijdig voor vertrek na te gaan of de eerder verkregen informatie intussen niet gewijzigd is.

Lees verder