Aruba

Vakantie Aruba

In het hart van het zuidelijk Caribisch gebied ligt one happy island Aruba. Dit paradijselijke eiland wordt vaak in één adem genoemd met de roze flamingos die uit je hand eten op de parelwitte stranden. Ook de onderwaterwereld is er een om over naar huis te schrijven. Wat denk je ervan? Lig jij straks onbezorgd te relaxen onder een Dividivi boom? Boek dan een vakantie naar Aruba.

De Caribische droom

Op ongeveer 25 kilometer afstand van het Zuid-Amerikaanse land Venezuela ligt Aruba. Het klimaat op het Caribische eiland is droog en zonnig, en ook de mensen zijn hier vriendelijk en warm. Aruba heeft een oranje tintje; het behoort namelijk tot het Koninkrijk der Nederlanden. De oorspronkelijke taal hier is Papiamento, maar de officiële voertaal is Nederlands. Toeristen kunnen hier dus prima uit de voeten, ideaal! Met een snorkelset ga je op zoek naar de puntgave koraalriffen rondom het eiland, zoals die van Palm Beach. Spot jij de hengelaarsvissen en zeepaardjes? Ervaren duikers kunnen het grootste scheepswrak van het Caribisch gebied bezoeken: de Antilla. Avontuur op het ruige vasteland beleef je in een jeep door het Arikok National Park. Houd je ogen open voor leguanen!

One happy island!

Aruba is one happy island. Dit voel je n dit zie je, want deze leus komt overal terug en siert zelfs alle nummerborden op het eiland. De sfeer hier is ongedwongen en vrolijk, wat natuurlijk perfect is voor een strandvakantie. Maar ook het binnenland van Aruba is prachtig, zoals de fascinerende rotsformaties en de steppevegetatie vol cactussen. Veel van het eiland zal je doen denken aan Nederland. Neem bijvoorbeeld Fort Zoutman in de kleuren van de Nederlandse vlag, of de Olde Molen die oorspronkelijk in Friesland, maar nu net buiten de hoofdstad van Aruba staat. Royal Plaza Mal leent zich perfect voor een dagje shoppen in Oranjestad. Tussendoor strijk je neer op een van de gezellige terrassen op de L.G. Smith Boulevard nadat je een foto hebt gemaakt voor het levensgrote I LOVE ARUBA monument. Van watersportliefhebbers tot gezinnen met kinderen: dit eiland tovert een glimlach op iedereens gezicht!

Onze SUNtips:
  • Geniet elke dinsdagavond van het Folkloristische dans- en zangspel van het Bon Bini festival. Hier proef je lokale gerechten en koop je handwerken als ultiem souvenir.
  • Bezoek Flamingo Beach op het Renaissance Island.
  • Beleef een onvergetelijke avond vol spanning in een van de vele casinos die het eiland rijk is.
Boek one happy vacation bij SUNtip!

Vind je ideale vakantie naar Aruba