Vakantie Bonaire

Vakantie Bonaire

Bonaire is de B uit de ABC-eilanden (Aruba – Bonaire – Curaçao) en maakt deel uit van de Caribische Nederlanden. Het is een idyllisch eiland met hagelwitte stranden en diepblauw oceaanwater, inclusief prachtige duiklocaties. Wanneer je eenmaal landt op het vliegveld Flamingo Airport, weet je het zeker: je bent in een Caraïbisch paradijs. Laat die vakantie op Bonaire maar beginnen!

De unieke stranden van Bonaire

Zoals je van een Caribisch eiland mag verwachten, vind je op Bonaire tientallen stranden. Dit zijn de hagelwitte stranden waar iedereen wel een keer van heeft gedroomd. Naast deze tot de verbeelding sprekende stranden, vind je er ook enkele unieke stranden. Deze stranden zijn namelijk bezaaid met versteend koraal en dat geeft een bijzonder gezicht.

Duik je met je duikbril op het water in, dan gaat er een andere wereld vol leven voor je open. De prachtige verscheidenheid onder water is adembenemend en het water is zo helder dat je tot wel 90 meter ver kunt kijken. Daarnaast verkeren de koraalriffen in zeer goede staat. Bonaire ligt namelijk buiten de orkaan zone. Op veel Caribische eilanden hebben tropische stormen schade aangericht aan het koraal, maar Bonaire blijft bespaard van deze stormen en het koraal wordt goed beschermd. Het is daarom intact gebleven en dat maakt van Bonaire een van de beste duikbestemmingen ter wereld! Je kunt het hele eiland rondtoeren en bij elk stukje kust een mooie duiklocatie vinden. Kort gezegd is Bonaire perfect voor een duikvakantie.

Prachtige natuur boven water

Eenmaal terug boven water houdt alle natuurschoon nog niet op. Bonaire biedt een enorm afwisselend landschap. In het noorden vind je het heuvelachtige landschap van Washington Slagbaai Nationaal Park. Het landschap beslaat zo’n 20% van het eiland en is begroeid met cactussen en struiken. Er zijn ook veel diersoorten op het eiland. Zo lopen er over het eiland veel geiten en ezels. Daarnaast komen er verscheidene reptielsoorten voor. Maar vooral voor vogelliefhebbers is Bonaire een waar walhalla. Er komen namelijk 200 verschillende vogelsoorten voor op het eiland! Eén van hen is de Caribische flamingo, die broedt op dit eiland. En echte vogelspotters willen natuurlijk niet naar huis voor ze de geelvleugelamazone gespot hebben. Deze vogel is namelijk uniek voor het eiland.

Het zuiden van Bonaire is een stuk vlakker; je treft daar dan ook een heel ander landschap aan waaronder verscheidene zoutpannen. Tevens is er een paars gekleurde lagune, die omgringd wordt door een mangrovebos.

De dorpse hoofdstad Kralendijk

Hoewel het de hoofdstad van Bonaire is, heeft Kralendijk meer weg van een sfeervol dorp. Er wonen immers maar 12,5 duizenden mensen en er zijn niet eens verkeerslichten! Struinen langs alle pastel gekleurde huisjes is dan ook lekker rustgevend. Op een van de pleintjes, vernoemd naar onze eigen Nederlandse koninginnen, zie je hoe de lokale bevolking elkaar treft om bij te kletsen. Er is tevens een gezellige winkelstraat en een leuke promenade met verschillende bars en restaurants. Het is tevens rond deze stad dat het grootste gedeelte van de hotels gevestigd zijn.

Klein Bonaire

Voor de kust van Bonaire ligt een eiland van 6km2. Toepasselijk hebben ze dit eiland Klein Bonaire genoemd. Het is een beschermd gebied, waar met regelmaat duiktours worden georganiseerd. Je spot hier namelijk zeepaardjes en schildpadden.

Praktische informatie

  • Weer: Op Bonaire ligt de temperatuur het hele jaar door rond de 30 graden. In het najaar is neerslag mogelijk, maar dit is nog altijd beduidend minder dan in Nederland.
  • Vliegtijd: De vliegtijd naar Bonaire bedraagt circa 10 uur.
  • Tijdzone: Tijdens de Nederlandse zomertijd is het op Bonaire 6 uur vroeger en tijdens wintertijd 5 uur.
  • Prijsniveau: Het prijsniveau is vergelijkbaar met Nederland.
  • Valuta: Op Bonaire wordt betaald met de Amerikaanse dollar.

Kindvriendelijke vakantie Bonaire

Zijn de kinderen verzot op strand? Dan is Bonaire ook voor de kinderen een waar paradijs. Zandkastelen bouwen, picknicken, snorkelen: het kan allemaal. Ga je naar Te Amo beach, dan kun je vanaf het strand zelfs zien hoe de vliegtuigen landen. Dat er zoveel ezels rondlopen op het eiland is natuurlijk ook superleuk, zeker voor de kids! Er is namelijk een ezel opvang, met een gigantisch park, waar de kinderen de ezels wortels mogen voeren. Wat betreft hotels zit het op Bonaire voor de kinderen ook helemaal goed. Er zijn kindvriendelijke hotels pal aan het strand, voorzien van een speeltuin en avond entertainment. Zo kun je onder op het strand een film kijken bijvoorbeeld! Dat zal thuis niet zo snel gebeuren…

All Inclusive vakantie Bonaire

Ook op Bonaire kun je kiezen voor het gemak van een All Inclusive hotel. Je hoeft je geen enkel moment zorgen te maken over het eten. In plaats daarvan geniet je van goed verzorgde maaltijden in je hotel of resort. Daarnaast biedt een All In arrangement als voordeel dat het onder aan de streep vaak voordeliger uitpakt. Dit komt omdat het eten al bij de prijs inbegrepen zit en je hier op vakantie niet apart voor hoeft te betalen.

Last minute vakantie Bonaire

Bonaire heeft een meer dan uitstekend klimaat én het weer is het hele jaar door nog stabiel ook. De moeite nemen om op het weerbericht te kijken is niet eens nodig. Bonaire is gewoon het héle jaar door geschikt voor een vakantie. Het verlangen om dit paradijs zelf te ontdekken, hoef je dus niet te weerstaan. Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minute vakanties tot wel 6 weken voor vertrek. Neem dus gauw een kijkje.

Onze SUNtips:
  • Door het mangrovebos kun je geweldig kanoën. Je waant je net in een regenwoud.
  • Bezoek het Bonaire museum om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van het eiland.
  • Het eiland kent méér dan 2.000 grotten! Ga op spannende ontdekkingstocht.
Op vakantie naar het hemelse paradijs Bonaire? Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie naar Bonaire