Gambia

Vakantie Gambia

Welkom aan “the Smiling Coast of Africa”! Gambia mag dan het kleinste land zijn van Afrika, het is een (winter)zonbestemming pur sang. In wonderlijk Gambia weet je niet waar je moet kijken. Naast de goudgele stranden zullen de grote kleurrijke jurken, drukke lokale markten en het natuurschoon je betoveren tijdens een vakantie in Gambia.

Lach, je bent in Afrika!

De lokale bevolking gaat jouw vakantie maken. De mentaliteit is hier heel anders dan bij de mensen uit Europa. Iedereen die in Gambia is geweest kan het beamen: de mensen zijn hier zo onwijs hartelijk en warm. Gambia grenst aan de Atlantische Oceaan en heeft genoeg ingrediënten voor een lang verblijf, maar is ook klein genoeg voor een korte vakantie (het land is namelijk ongeveer net zo groot als Brabant en Limburg bij elkaar). De flora en fauna van Gambia is adembenemend. Maak een excursie naar de mangrovebossen langs de waterkant, spot apen en nijlpaarden, en vergeet natuurlijk niet op de foto te gaan met zo’n dikke, typisch Afrikaanse baobab boom.

Plof ook lekker neer op een van de goudgele stranden van Gambai en relax in de zon of onder een rieten parasol van aangename temperaturen die zelden onder de 25 graden geraken. Het frisse zeebriesje zorgt ervoor dat het hier altijd goed uit te houden is!

Een kleurrijk schouwspel

Wil je het echte Afrika proeven? De Gambiaanse keuken is smaakvol en rijk. De meeste gerechten worden nog op houtvuurtjes gemaakt. Echt traditioneel! Vis is vaak een van de hoofdingrediënten, ‘s avonds komen de vissers terug met hun buit. En ja, je mag met je handen eten! De Afrikaanse markten zijn trouwens ook echt een must om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar de dagelijkse markt in Serrekunda, enorm groot en indrukwekkend! Hier lopen de vrouwen rond met grote manden op het hoofd. Op de Tanji Fish Market is het een drukte van jewelste. Ook de Royal Albert Market in hoofdstad Banjul is een hele happening. Waar slaag jij beter: bij de vis, groenten en zelfgemaakte sieraden? Of bij de handgemaakte meubels en instrumenten? Met lege handen weggaan uit Gambia is bijna onmogelijk! De kustplaatsen herbergen fijne accommodaties voor jouw vakantie. Kololi heeft een hoop knusse strandtentjes en je hebt ook hier een strip waar je het nachtleven in kan duiken. Houd je het liever wat rustiger? Bijilo ligt op zo’n 3 kilometer van Kololi af, met een kleinschaliger en rustiger centrum. Tijdens een vakantie naar Gambia maak jij herinneringen voor het leven.

Onze SUNtips:

  • De Kachikally krokodillenpool zou een genezende werking hebben. Je kunt hier ook krokodillen aaien, want er wonen er hier zo’n 100!
  • Maak een riviercruise over de machtige Gambia rivier, die recht door het land loopt.
  • Doe een safari en bezoek een echt Gambiaans dorp, en eet samen met de hele familie.

Klein Gambia is een groots geschenk. Boek een bijzondere vakantie naar Gambia bij SUNtip! Ik zou ’t doen.

Vind je ideale vakantie naar Gambia