Vakantie Athene

Bij Griekenland denk je al snel aan een vakantie op een van de eilanden Kreta of Rhodos. ‘s Zomers komen hier vele toeristen naartoe, tot de winter aanbreekt en het er rustiger wordt. Waar mensen niet zo snel aan denken, is een stedentrip naar de stad Athene. Onterecht, want Athene biedt een schatkist aan historie en cultureel erfgoed! Het is de geboorteplaats van de Olympische spelen en je kunt hier het hele jaar door naartoe vliegen. Dus zoek je dus nog een leuke bestemming en wil je Griekse sfeer proeven? Ga dan op vakantie naar Athene!

In Athene kom je ogen tekort

Griekenland heeft een cultuur en historie zó rijk, dat het bewonderd wordt door de hele wereld. De hoofdstad hiervan is Athene. Natuurlijk is hier dan ook enorm veel te zien! Te beginnen met het visitekaartje van de stad (letterlijk, want het staat op nagenoeg elk ansichtkaartje): het Akropolis. Een berg vol ruïnes met daarbovenop de prachtige oude tempel het Parthenon. Op het Akropolis ligt onder andere het eeuwenoude amfitheater genaamd Dionysos, waar plek was voor maar liefst 17.000 toeschouwers. De gidsen bovenop het Akropolis zullen je enthousiast meer vertellen over deze bijzondere monumenten. Daarnaast vind je in het Akropolis nog meer tempels, zoals het Erechtheion en de tempel van Nikè vol oude beelden en zuilen.

Verdiep je verder in de historie aan de hand van talloze musea

Wie zich nog verder wilt verdiepen in de geschiedenis van de stad, kan een bezoek brengen aan een van de talloze musea. Het nationaal archeologische museum is een van de grootste en belangrijkste musea van heel Griekenland. Je vindt er talloze fresco’s, ornamenten uit het oude Griekenland en een indrukwekkend bronzen standbeeld van de god Poseidon.

Struin over de oude markt van Athene: de Agora

De Agora is een marktplein waar vroeger kooplui hun waar verkochten en waar met regelmaat atletiekwedstrijden en toneeltentoonstellingen gehouden werden. Er was ook een rechtbank en er werd zo nu en dan een toespraak gehouden door onder andere Socrates. Het was eigenlijk de plek waar een groot gedeelte van het dagelijks leven afspeelde. Veel van het plein is goed bewaard gebleven en je kan nog steeds struinen langs alle oude zuilen.

Ontdek ook de moderne kant van Athene

Wie een verfrissende afwisseling wilt van alle historische bezienswaardigheden, doet er goed aan de hippe wijk Psiri te bezoeken. Hier wandel je door straten vol streetart, trendy winkels en allerlei tavernes, waar je plaats kunt nemen voor een glaasje ouzo of een typisch Grieks gerecht. Wie echter helemaal op een shoppingspree wilt gaan, kan een bezoek brengen aan de wijk Kolonaki. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan hippe winkels.

Doe je te goed aan typische Griekse gerechten

Wanneer de buik begint te rommelen van al het vakantie vieren, is een leuk restaurantje nooit ver weg. Doe je te goed aan een bord met souvlaki spiesjes, of kies voor een bordje gyros. Uiteraard onder het genot van een Retsina wijntje. Wat zul je smullen in Athene!

Praktische informatie

  • Weer: Athene kent hete zomers en variabel weer in de winter.
  • Vliegtijd: De vliegtijd is ongeveer 3,5 uur.
  • Tijdzone: In Athene is het 1 uur later dan in Nederland.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau van Griekenland lager dan in Nederland.
  • Valuta: In Griekenland wordt met de euro betaald.
  • Hoeveel dagen naar Athene: Wij adviseren om minimaal 3 volle dagen naar Athene te gaan om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien.

Last minute vakantie Athene

Athene is het hele jaar door geschikt om te bezoeken, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Dus als je de hoofdstad van Griekenland, vol eeuwenoude historie, hippe wijkjes en culinaire hoogstandjes zo snel mogelijk wilt bezoeken, kan dat zeker met een last minute Athene. Bij SUNtip vind je aantrekkelijk last minutes tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips:
  • Wandel door Anafiotika en bewonder de schilderachtige witgewassen huisjes.
  • Breng een bezoek aan het oude olympisch stadion.
  • Stort je in het Atheense uitgaansleven in de wijk Gazi.
Op vakantie naar het cultuurrijke Athene? Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie naar Athene