Vakantie Chalkidiki

Schiereiland Chalkidiki mag dan verbonden zijn met het vasteland van Griekenland, je waant je hier op een tropisch eiland. Geen wonder dus dat veel Grieken hier in eigen land vakantie vieren. Ook internationaal zet de streek zich steeds beter op de kaart als veelzijdige vakantiebestemming. Wie dus op zoek is naar iets Grieks dat relatief nog onontdekt en ongerept is, vertrekt naar Chalkidiki!

Het decor van Chalkidiki

Het decor van Chalkidiki bestaat uit hagelwitte stranden, met rotsen omgeven baaien en palmbomen. Een pareltje, dat is hoe Chalkidiki zich het best laat omschrijven. Gelegen aan de noordoostkust op de landtong van Kassandra, uitgestrekt van de Golf van Thermaikos tot aan de Golf van Strymonikos. Het schiereiland grenst ook nog aan twee meren: het Korania- en het Volvimeer. Chalkidiki heeft de vorm van een hand met drie vingers of tenen: Kassandra, Sithonia en Ayion Atos. Volgens de Griekse gezegden is Kassandra het gedeelte waar je op zoek gaat naar een vrouw, Sithonia het gedeelte waar je op vakantie heengaat met je vrouw, en Athos als je genoeg hebt van vrouwen! Wat ons betreft maakt het niet uit naar welk gedeelte je gaat of met wie. Vanaf mei tot eind oktober is het namelijk met zekerheid heerlijk vertoeven op Chalkidiki, met temperaturen die tussen de 22 en 33 graden Celsius schommelen. Dat komt goed uit, want de stranden zijn paradijslijk met kabbelende golven die wachten tot jij een verfrissende duik neemt!

Eten en drinken

Waar smaakt je gegrilde visje lekkerder dan op een terrasje aan zee? Ben je op Chalkidiki, dan mag je een traditioneel foodfestival niet overslaan. De lokale bevolking slooft zich maar al te graag uit om jou te lekkerste gerechten te laten proeven, zoals op het Katsamaka festival in Polygyros: een gemaskerd feest waar eten de hoofdrol speelt. Sowieso speelt eten een grote rol op Chalkidiki. Sithonia is de tweede teen van Chalkidiki; hier vind je veel wijngaarden. Vergeet de Griekse olijven, heerlijke geitenkaas en verse honing niet te proeven, want deze zijn stuk voor stuk om je vingers bij af te likken. In een van de traditionele Griekse tavernes kies je voor een dampend bord souvlaki met een Griekse salade. Uitgegeten? In de drukke badplaats Pefkochori breng je een bezoek aan de orthodoxe kerk met de onmiskenbare roodgroene koepel. Toch meer zin om op een strandbedje te relaxen met het geluid van de zee op de achtergrond? Ga dan naar Golden Beach, dat zn naam zonder twijfel eer aan doet. s Avonds slenter je over de boulevard, op zoek naar een cocktailbar of een café om je avond nog lang voort te laten duren in de zwoele Griekse temperaturen.

Onze SUNtips:

  • Geniet van het uitzicht over de drie vingers vanaf Profitis Ilias: spectaculair!
  • Bezoek Arnea, een traditioneel bergdorp met prachtige pleinen en een gezellige markt.
  • Geniet van het Sardine festival in juli, tot diep in de nacht met een wit wijntje erbij!

Ontdek als een van de weinige het ongerepte Chalkidiki. Ik zou 't doen.

Vind je ideale vakantie naar Chalkidiki