Vakantie Karpathos

Karpathos is een bergachtig eiland met schilderachtige dorpen verscholen tussen berghellingen, omringt door een azuurblauwe zee. Het is een wonderschoon, betoverend eiland en daarom een werkelijk prachtige vakantiebestemming. Een vakantie naar Karpathos is een lust voor het oog en vooral ook een rustige vakantie, dat bestaat uit een mix van relaxen op het strand en cultuurproeven. Het eiland is nog niet door massatoerisme ontdekt dus grijp je kans.


De fijnste stranden aan de middellandse zee

Bij Griekse eilanden horen natuurlijk fenomenale stranden en dat geldt ook voor Karpathos, waar je enkele van de fijnste stranden van de middellandse zee vindt. Kyra Panagia is zon strand. Gelegen tussen steile kliffen ligt een idyllisch strand, dat dankzij de bijzondere ligging een onvergetelijke indruk achterlaat. Het is een strand dat met name populair is onder jongeren, maar ook gezinnen zijn hier goed vertegenwoordigt, dankzij de kind vriendelijkheid van het strand.
Zwem je graag tussen de locals? Breng dan een bezoek aan het Achata. Er zijn in de buurt van dit strand niet zoveel hotels en het is er daarom erg rustig. Waarschijnlijk is dit de reden dat de locals zelf hier graag komen. Het is trouwens ook een geweldige plek om te snorkelen en door de ligging tussen de bergen is het goed mogelijk dat je een berggeit tegenkomt. Andere noemenswaardige stranden zijn: Apella beach, Lefkos, Afiartis en Diakofti.
 

Een perfecte harmonie van traditie en natuur tijdens een vakantie in Karpathos

Eeuwenlang was Karpathos een beetje een vergeten eiland. Hierdoor zijn zowel de natuur als de tradities onaangetast gebleven en dat is ook terug te zien in de dorpjes op Karpathos, waar vaak nog traditionele klederdracht gedragen wordt door de vrouwen. Dit is met name terug te zien in het dorp Olympos waar vervoer van zwaar materiaal nog per ezel gebeurt en het brood op traditionele wijze nog steeds in steenovens gebakken wordt.
Voor de wandelaar is Karpathos een absoluut topbestemming. Door de afwisselende natuur zijn er prachtige en variërende wandelroutes. Het rotsige landschap doet ruig aan, maar tegelijkertijd is er veel groen dankzij de vele bomen, struiken en kleurrijke bloemen. Een wandel vakantie op Karpathos? Ik zou t doen!
 

Culinair genieten

De Griekse keuken behoort tot de gezondste keukens ter wereld, met veel toepassing van olijfolie, kruiden, specerijen en natuurlijk wijn. In Griekenland nemen ze echt de tijd om uitgebreid aan tafel te genieten van lekker eten. Zo ook in Karpathos. Hier hebben ze enkele gerechten die typisch zijn voor het eiland. Je vindt hier vooral veel deegwaren die gebakken worden in traditionele ovens. Chipolites bijvoorbeeld, wat een soort pannenkoeken zijn. Verder kun je hier ook de zogenaamde Karpathos vis proeven die alleen hier voorkomt. Verder zijn er maar genoeg gerechten die wachten om geproefd te worden.
 

De bezienswaardigheden van Karpathos

De hoofdstad van Karpathos, wat zowel Pigadia als Karpathos-stad wordt genoemd, is een gezellige stad vol bars en restaurants, met een haven waar vanaf andere eilanden veerboten aanmeren, maar toch zijn hier ook nog enkele historische bezienswaardigheden, zoals het Akropolis en de grot van Poseidon.
Daarnaast zijn er ook nog gezellige en bovenal mooie dorpen om te bezoeken. Olympos is zon dorp. Het is misschien wel een van de meest authentieke dorpen van Griekenland met een plekje op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is een lange tijd geïsoleerd geweest en het moderne leven is hier volledig aan voorbij gegaan.
Een ander mooi dorp is Finiki. Een klein vissersdorp met maar 80 inwoners gesierd door de Agios Nikolaos kerk, met zijn blauwe koepel en hét dorp voor wie houdt van een vers visje op zijn bord. Ook de Grieken zelf komen hier graag voor.
Na Karpathos-stad is Menetes de grootste plaats van het eiland en prachtige bezienswaardigheid met zijn witte huisjes gebouwd tegen een steile helling. Prachtig om hier eens doorheen te lopen.
 

Kindvriendelijke vakantie Karpathos?

De stranden zijn kindvriendelijk en er zijn meer dan genoeg kindvriendelijke accommodaties te vinden. Ook op Karpathos kun je samen met de kids dus een prima vakantie beleven.
 

Beste reistijd

In juli en augustus kan het in karpathos erg warm zijn met een temperatuur van gemiddeld 29 graden en een erg warme zee van 27 graden. September heeft iets fijnere temperaturen van 26 graden gemiddeld en een zee temperatuur van rond de 24 graden en is daarom de beste reisperiode.
Wanneer ga jij op vakantie naar Karpathos?
Wie kennis wilt maken met de rijke tradities van Griekenland en tegelijkertijd wilt kunnen genieten van heerlijke, zonnige stranden hoeft niet verder te zoeken dan het prachtige eiland Kaprathos voor een geslaagde vakantie.

Onze SUNtips:
  • Bezoek de prachtige haven van Diafani.
  • Maak een wandeling naar het oude Vroukounda, met in muren gehouwen grafkamers.
  • Bezichtig de ruïnes van de Christelijke Basilica in Arkasa.
Het eiland van Karpathos ontdek je met een vakantie uit de selectie van SUNtip. Ik zou t doen!
 

Vind je ideale vakantie naar Karpathos