Vakantie Chersonissos

“ Kalimera!” Welkom op Chersonissos, dé badplaats van Kreta. Of in ieder geval de bekendste en populairste. In deze bruisende plaats barst het van de disco’s, nachtclubs, bars en restaurants. Vooral rondom de hoofdstraat is het feesten geblazen, en overdag wordt er volop gerelaxed aan de prachtige baai die verschillende zandstrandjes herbergt en aan de voet van het Lassithiegebergte ligt.

De zon in de hoofdrol

In ongeveer 3,5 uur vliegen sta je in het levendige Chersonissos, gelegen in het noorden van Kreta. Aan jou de keus aan welke kant van de badplaats jij gaat vertoeven! Zon, zee en strand zullen hier hoe dan ook de boventoon voeren. Het Chersonissos strand bestaat uit fijn grind, maar er zijn ook kiezelstrandjes te vinden bij bijvoorbeeld Star Beach dat voorheen een waterpark was. Nu is het uitgegroeid tot een locatie waarin het amusement je om de oren vliegt. Je kunt hier makkelijk de hele dag vullen. Overdag begeven zich hier de hippe toeristen, ’s nachts gaat het hier los in de open-air discotheek.

Friet van Piet én cultuur

Waar je ook verblijft, je bent in Chersonissos razendsnel weer op een andere plek. Vanuit het nieuwe gedeelte van Chersonissos aan het strand (Liménas Hersonissos), rijdt er een treintje naar het oude gedeelte (Ano Hersonissos). Je kunt er ook makkelijk te voet komen, als je de bordjes ’traditional village‘ volgt komt dat helemaal goed! Het oude gedeelte, is gezellig voor jong en oud. Het ligt aan een gezellig pleintje met sfeervolle terrassen. Eet een snack bij Friet van Piet, of schuif aan bij een van de vele Griekse tavernes waar je de authentieke keuken proeft. Vooral in het oude gedeelte van de stad kun je nog traditioneel eten voor een goede prijs: romantisch én gezellig! Nog meer rust na al die drukte? Wat hoger, verscholen tussen de olijfboomgaarden, liggen verschillende authentieke Griekse dorpjes in de directe omgeving. Denk aan Koutouloufari en het traditionele Piskopiano. Als je hier door de straten slentert en de witte huisjes ziet met blauw geschilderde deuren en kozijnen, valt er een mediterrane deken van welbehagen over je heen. Dit is vakantie!

Onze SUNtips:

  • Kerken zien? Bezoek de Agios Nikolaos kapel bij Starbeach, of de Agioa Pareskevi kapel.
  • Kom meer te weten over de tradities op het eiland in het Lychnostatis openluchtmuseum.
  • In Gournes, vlakbij Chersonissos, bezoek je het Cretaquarium Thalassocosmos. Hallo onderwaterwereld!

Vind je ideale vakantie naar Chersonissos