Vakantie Stalis

In het noorden van het Griekse eiland Kreta ligt Stalis, tegenwoordig ook wel Stalida genoemd. Stalis is een badplaatsje met slechts 1000 inwoners. Je vindt hier een lang en breed zandstrand, leuke bars en verschillende fantastische restaurants. Voor het bruisende nachtleven moet je in het nabijgelegen Chersonissos zijn, want Stalis is niet zo druk. Dit maakt een vakantie naar Stalis vooral erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen of mensen die op vakantie gaan voor hun rust.

Heerlijk wroeten in het zand

Vakantie betekent strand! Gelukkig zit je daarvoor in Stalis wel goed. Het strand van Stalis heeft een zeebodem die geleidelijk afloopt en is daardoor uitermate geschikt voor kinderen. Zo kunnen ze zwemmen en spelen in het water zonder dat het water te diep is. Het zwemwater is ook nog van uitstekende kwaliteit. De stranden zijn schoon en het zand is goudgeel van kleur en raad eens: je kunt er de mooiste zandkastelen mee bouwen! Er zijn faciliteiten voor jong en oud; iedereen kan zich zorgeloos vermaken op dit strand. Tevens zijn er watersportmogelijkheden en kunnen de waaghalzen onder ons hier verschillende watersporten als jetskiën en paragliden beoefenen.
 

Een hapje cultuur

Buiten het prachtige kerkje Ayios Ionnanis heeft het kleine Stalis niet heel veel bezienswaardigheden, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er in de omgeving niets te zien is! Stalis wordt omringt door bergdorpen Mochos en Krasi. Mochos heeft een gezellig dorpspleintje en wordt gesierd door de kerk Agios Paraskevi. Altijd al willen weten hoe de oude Kretenaren leefden? Bezoek dan ook eens het openluchtmuseum Lychnostatis. Dit is ook voor erg leuk voor de kinderen. Daarnaast is een bezoek aan het Minoïsche paleis van Malia erg interessant. Dit is het twee na grootste Minoïsche paleis dat tot nu toe gevonden is op Kreta. Ongeveer 1900 jaar voor Christus werd dit paleis gebouwd en het bedekt een gebied van ongeveer 7500 vierkante meter.
 

De eetgelegenheden van Stalis

Stalis heeft een groot aantal eetgelegenheden, waarvan de meeste gelegenheden te vinden zijn aan de weg langs het strand of een van de smalle steegjes. Je vindt hier restaurants waar ze traditionele gerechten serveren, maar ook Italiaanse restaurants en op elke kaart staan altijd wel gerechten gericht op kinderen. De kans is groot dat jullie met zn allen smikkelen van al het lekkers dat ze hier op tafel zetten, want de restaurants in Stalis worden omschreven als authentiek en om je vingers bij af te likken!

Onze SUNtips:
  • Bezoek eens een van de nabijgelegen waterparken, zoals Starbeach.
  • Maak een ritje op een ezel bij dierenboerderij Kritiki Farma.
  • Vermaak jezelf uitstekend in themapark Labyrinth.
Een rustgevende vakantie naar Stalis vol zon, zee en strand? Ik zou het doen!

Vind je ideale vakantie naar Stalis