Vakantie mykonos

Mykonos, een eiland dat niet alleen historisch is vanwege de vanwege de belangrijke rol in de Griekse oudheid, maar ook omdat dit het eerste Griekse eiland is dat zich ontwikkelde tot toeristische trekpleister. Het slechts 85km2 grote eiland, is enerzijds hét party eiland van Griekenland en anderzijds een enorm mondaine eiland. Mykonos trekt ieder jaar weer duizenden toeristen, dankzij de bijzondere sfeer én natuurlijk de talloze prachtige stranden. Smacht jij al naar een vakantie op Mykonos?

Meer stranden dan je op één hand kan tellen

Zon klein eiland en dan toch zoveel fraaie stranden. Te beginnen met Paradise Beach en Super Paradise Beach. Twee grote en prachtige, tenen strelende zandstranden in het zuiden van Mykonos en tevens ook dé partystranden van Mykonos. Deze stranden staan vol met luxe ligbedden en strandparasols. Hier begint het feest al s middags op het strand en gaat in de avonden verder in de beach clubs, waar de grootste djs van over de hele wereld ook graag een plaatje komen draaien.
Een ander mooi zandstrand, dat tevens populair is onder de Griekse jetset en rijke buitenlandse toeristen. Aan het strand is een aanlegplaats voor kleine luxe speedbootjes en in de baai verderop leggen grote luxe jachten aan. Ja, je kijkt je ogen uit tijdens een vakantie hier op Mykonos!
Zoek je toch iets meer rust tijdens je vakantie op Mykonos? Dan kun je prima terecht op andere stranden. Kalafatis bijvoorbeeld. Kalafatis is een klein en rustig dorpje op korte afstand van Mykonos-stad en misschien daarom ook zo rustig. Hier is het ongestoord genieten van de zon geblazen. Dat is toch eigenlijk af en toe ook wel lekker tijdens de vakantie.
 

Sla een bezoek aan Mykonos-stad niet over.

Mykonos-stad, Chora of de bijnaam klein Venetië. Hoe je de stad ook noemt, een bezoek mag niet overgeslagen worden tijdens je vakantie naar Mykonos. Schilderachtig, bruisend en vooral wit. Zijn de woorden die de stad wel recht aan doen. Witte huisjes, witte kerkjes, slingerende witte straatjes gevuld met wit gekleurde winkeltjes en boetiekjes en natuurlijk op een heuveltje aan het water de 5 beroemde, je raadt het al witte molentjes die sierlijk op een rijtje staan. Zonder de molens gezien te hebben mag je eigenlijk niet zeggen dat je op Mykonos bent geweest.
 

De omgeving van Mykonos

Erg groen is de omgeving van Mykonos niet vanwege de droogte. Voor een natuurvakantie moet je hier niet heen. Dat wil niet zeggen dat het eiland niets moois te bieden heeft. Het onbewoonde eiland Delos bijvoorbeeld. Het eiland is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Griekenland. Het zou de geboorteplaats van Apollo zijn en daardoor een van de belangrijkste plaatsen uit de oudheid. Je vindt hier talloze monumenten en het nu droogstaande heilige meer, dat bewaakt wordt door een vijftal leeuwenbeelden. Een niet te missen bezichtiging tijdens een vakantie naar Mykonos.
 

Culinair genieten in Mykonos

Mykonos is een vrij luxe vakantiebestemming, waar het draait om genieten. Het eten draagt daar natuurlijk in belangrijke mate aan mee. Gelukkig weten ze dat in Mykonos heel goed. Denk maar eens aan de vele grill gerechten, soutzoukakia en natuurlijk de Mykonische honingtaart. De smaakpapillen zullen op dit eiland niets te kort komen.
 

Laat het party eiland maar ontwaken

Met de faam als party eiland van Griekenland, zal het niet verbazen dat het uitgaan hier helemaal top is. Zoals eerder gezegd begint het feesten al in de middag op de stranden en gaat het in de avonden(en nachten) verder. Dé grootste club van Mykonos is Paradise. Kijk er niet van op als zelfs DJs als Armin van Buuren en Afrojack hier in de zomer plaatjes komen draaien.
Andere grote nachtclubs zijn Kalua en Tropicana. In Mykonos-stad vind je vooral veel gezellige bars.
 

Een vakantie die niet ten einde mag komen


Mykonos is een klein eilandje, maar als je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt wil je nooit meer weg. Dat komt omdat het eiland je zonder twijfel zal charmeren.

Onze SUNtips:
  • Bezoek het prachtige klooster Panagia Tourliani
  • Bezichtig het prachtige archeologisch museum
  • Bekijk de zonsondergang vanaf het kleine Venetië
En wanneer ga jij op vakantie naar Mykonos? Ik zou 't doen!
 

Vind je ideale vakantie naar Mykonos