Vakantie Parga

Parga is prachtig gelegen tegen een kleine groene berghelling, met daartegenover een diepblauwe zee. Het is een pittoresk kustplaatsje, vol fraai gekleurde huisjes met rode daken in Venetiaanse stijl. Er hangt een leuke en gemoedelijke sfeer, mede omdat de stad is gevuld met leuke terrasjes en winkeltjes. Parga wordt omringd door een bergachtige regio, rijk aan flora en fauna, en de écht authentieke Griekse dorpjes. De omliggende stranden zijn schoon en bieden jou een heerlijke plek om neer te strijken onder de zon. Of je nu houdt van relaxen op het strand, op verkenning gaan in de stad en omliggende dorpjes of graag de natuur intrekt: een vakantie naar Parga heeft voor iedereen iets te bieden.

Parga's mooiste stranden

Parga telt welgeteld 3 stranden. Te beginnen met Kioneri beach, te vinden vlakbij de haven. Kioneri beach is een grofzandstrand, dat wordt beschut door het naast gelegen eilandje. Het is echter wel een druk strand. Mocht je een rustiger strand zoeken, dan zijn Piso Kioneri en het prachtige Valtos beach, achter de heuvel met de kasteelruïne, aan te raden. Je kunt hier tevens erg goed snorkelen! Het onderwaterleven van Parga is rijkelijk gevuld met vissen in allerlei kleuren, soorten en maten. Om de mooiste snorkelplekjes te vinden, is het aan te raden een watertaxi te nemen naar Lychnos, Kryoteri, Valtos of Sarakiniko Beach.
 

Wat is er te zien in Parga?

Wie vanaf de haven van Parga via trappetjes en smalle steegjes naar boven klautert, bereikt het fort van Parga. Binnen het fort stonden 400 huizen waar de inwoners van Parga leefden. Beschermd tegen de Ottomaanse indringers. Tegenwoordig kun je vanaf het fort genieten van een prachtig uitzicht naar alle kanten. Op een zwemafstandje van Parga vind je het eilandje Panagia. Op Panagia staan twee kerkjes en restanten van een oude vestiging. Een andere bezienswaardigheid is het olijvenmuseum, gevestigd in een voormalige olijvenfabriek. Hier leer je alles over de verwerking van olijven in producten als, olie, zeep en pasta.
 

Ontdek de natuur van Epirus

Bij het verder gelegen Ioannina, de hoofdstad van Epirus, begint de natuur indrukwekkend mooi te worden. Ga op ontdekking in de nabijgelegen Perama grotten, hike door het Pindos gebergte of steek een van de vele stenen boogbruggen over, die uitstrekken over de verschillende rivieren: Aoos, Arachthos en Acheloos. Maar het meest indrukwekkend van allemaal? Dat is de Vikoskloof. De diepste kloof ter wereld! Deze mag je tijdens een vakantie naar Parga eigenlijk niet missen. Rondom Parga zijn er talloze, kenmerkende bergdorpjes. De mooiste dorpjes zijn, die een bezoekje waard zijn, zijn toch wel Papingo, Monodendri en Vitsa. De dorpjes zijn gemakkelijk met een huurauto te bezoeken en de overweldigend mooie wegen ernaartoe zijn een ervaring op zichzelf.
 

Het eten in Parga

Er zijn genoeg restaurants te vinden in Parga, waar je terecht kunt voor echt traditionele Griekse gerechten. Ter afwisseling zijn er ook genoeg restaurants te vinden, waar je terecht kunt voor niet specifiek Griekse gerechten.
In Parga is zoveel te zien en doen, dat een vakantie hiernaartoe niet genoeg is om alles te kunnen ervaren. Maar een ding is zeker: een vakantie naar Parga is er een om nooit te vergeten.

Onze SUNtips:

  • Stap op de waterfiets en bezoek de grot van Aphrodite.
  • Maak een wandeltocht met je voeten in het water van de rivier Acheron.
  • Bezoek een van de vele leuke souvenirwinkeltjes.

Vind je ideale vakantie naar Parga stad