Aanbevolen voor jou

Vakantie Samos

Samos is het eiland van Pythagoras, maar je hoeft geen wiskundige te zijn om erop te kunnen rekenen dat het hier prachtig is! De weelderige, groene begroeiing bezorgt Samos vele bijnamen, zoals olijfbomeneiland (Elaïoussa) en Parthenia (het maagdelijke). Daarnaast zijn het de heldere zand- en kiezelstranden, schitterende dorpjes en overblijfselen uit de Oudheid die het Griekse eiland onwijs geliefd maken bij toeristen. De wereldberoemde Samos-wijn is zonder twijfel de kers op de taart!

Vriendelijk Samos

Samos is het grootste eiland in Egeïsche Zee en misschien wel een van de groenste. De natuur is afwisselend en de temperaturen zijn aangenaam. Verspreid over de tientallen badplaatsen en pittoreske dorpen van het eiland vind je zowel een vibrerend uitgaansleven als relaxte plekken. Ook wandelaars zijn hier prima op hun plek, met de talrijke wandelroutes door Samos. Het hele eiland wordt gesierd door heuvels en bergen, groene valleien en fascinerende grotten. Daarbovenop zorgt de vriendelijke Griekse bevolking ervoor dat jij je helemaal thuis voelt tijdens je vakantie op Samos. Een dag sluit je af buiten op je balkon of terras, met die typisch zoete likeurwijn is waar het eiland zo bekend om staat. Hmmm&

Historie en strand ineen

In Samos-stad, dat grotendeels tegen de hellingen van een heuvel gebouwd is, slenter je door de smalle steegjes met de traditionele huizen. Hier vind je verschillende pleinen, kerken en neoklassieke gebouwen. Het noordelijk gelegen Kokkari is het knusse, oude vissersplaatsje met een gezellig kleine centrum. Rond de haven liggen de pleintjes met de tavernes en winkeltjes. Hier zie je de vissers in hun felgekleurde boten dobberen in het kalme water. Ook Pythagorion, vernoemd naar de bekende filosoof Pythagoras (A² + B² = C²) is een leuk en levendig stadje. Het haventje is de oudste in de Middellandse Zee! Hier eet je trouwens ook de heerlijkste gyros& Rondom Pythagorion zijn diverse historische plaatsen te bezichtigen zoals de Artemis tempel, het kasteel van Lykourgos of het verderop gelegen ‘ Heiligdom van Hera’ met resten van thermale baden. Het nabijgelegen strand van Potokaki is het langste strand van het eiland. In het oosten van het eiland vind je volgens velen een van de mooiste gebieden van het eiland. In de baai van Mourtia staan vele olijfbomen en dennenbomen, en ook hier vind je weer schitterende stranden. Zonder twijfel kom jij helemaal bijgetankt weer terug na een vakantie op het pure Samos.

Onze SUNtips:
  • Kijk je ogen uit bij de archeologische opgravingen Ireon
  • Bezoek het klooster van Panagia Spiliani, ook wel bekend als de grot van de Maagd Maria
  • Huur een auto en rijd van het uiterste westen (Drakei) tot het uiterlijke oosten (Posidonio)

Vind je ideale vakantie naar Samos