Vakantie Skiathos

Met een oppervlakte van slechts 49km² is Skiathos het kleinste eiland van de Sporaden. Zelfs nog kleiner dan Kos, om je een beeld te geven. En toch heeft dit fijne eiland alles wat je mag verwachten van een Griekenland vakantie. Zo strijk je neer op prachtige stranden met het fijnste zand en het helderste water. Wandel je door de weelderige, groene natuur langs prachtige beekjes en watervallen. Bezoek je schilderachtige stadjes vol met volkstradities en witte steegjes. En geniet je bovenal van een karakteristieke eiland sfeer. Op dit compacte eiland heb je al het goede van Griekenland zo bij de hand. Geen wonder dat ervoor gekozen werd de film Mama Mia hier op te nemen. Op Skiathos ga je een fantastische vakantie beleven.

Verbijsterend mooie stranden op Skiathos

De stranden zijn een belangrijk onderdeel van elke vakantie naar Griekenland. Zo ook bij een vakanties op Skiathos. Van de stranden op dit eiland zal je mond openvallen.

Eén van de bekendste stranden van Skiathos is Koukounaries beach. Door de Grieken ook wel het gouden strand genoemd. Een bijnaam die het strand terecht heeft verdiend aan het fijne gouden zand. Dit met de prachtige aftekening tegen het achterliggende bos en de blauwe zee, en je hebt een plaatje dat menig toeristenhart doet smelten.

Een ander bekend strand is Achladies op 5 km afstand van Skiathos-stad. Het strand heeft een idyllische ligging tussen kleine groene heuvels. Niet alleen de pracht van het strand is bijzonder, maar zo ook het restaurant gevestigd op het strand, waar ze de groentes geserveerd bij de gerechten zelf verbouwen.

Het strand Troulos, wat koepel betekent, is een mooi zandstrand omgeven door olijfbomen en dennenbomen. De naam Troulos heeft het strand te danken aan de kerk, met een koepel, bij het strand. Een heerlijke plek om tot rust te komen.

Naast deze geweldige stranden zijn er nog véél meer te vinden op Skiathos, en door de compactheid van het eiland hop je van het ene strand naar het andere.

Kijk je ogen uit aan de bezienswaardigheden van Skiathos

Een van de hoogtepunten van het eiland is Skiathos-stad. Een gezellige stad met een wirwar van sierlijke straatjes. Het is heerlijk om hier doorheen te dwalen en je neus te volgen naar een van de restaurantjes. Vervolgens neem je plaats om te genieten van de verse Griekse gerechten. Of loop nog net iets verder door naar de oude haven, voor een plekje aan een van de restaurants daar.
Breng ook eens een bezoek aan het oude Venetiaanse fort op het schiereiland Bourtzi. Je kunt er met een boottour naartoe en je oor te luisteren leggen aan alle verhalen over het fort.

Een andere benoemenswaardige bezienswaardigheid is vestigingsstad Kastro met zijn ruïnes bovenop een imposante rots. In de middeleeuwen was het de hoofdstad van Skiathos en diende het kasteel als bescherming tegen piraten. Een indrukwekkende bezienswaardigheid, waar je ook geniet van een prachtig uitzicht. 

Op het hoogste punt van het eiland vind je het Evangelistria klooster. Een typisch Grieks klooster, met bijbehorend museum én een olijvenpers. Ze maken hier namelijk olijfolie. Wat het klooster echter zo speciaal maakt, is dat er gezegd wordt dat hier de Griekse vlag ontworpen is en hier ook voor het eerst gehesen is. Of het nu waar is of niet: die plek moet je bezocht hebben, toch?

Praktische informatie

  • Weer: Skiathos heeft een typisch mediterraan klimaat met kent milde winters en droge zomers. De beste reistijd is tussen mei en oktober.
  • Vliegtijd: De vliegtijd varieert tussen de 3 en 3,5 uur.
  • Tijdzone: In Griekenland is het altijd 1 uur later dan in Nederland.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau van Skiathos lager dan in Nederland.
  • Valuta: In heel Griekenland wordt met de euro betaald.

Skiathos met kinderen

Als de aanwezigheid van attracties, zoals een aquapark, themapark of kidsclubs erg belangrijk zijn voor jouw kinderen, is Skiathos niet de juiste bestemming en ben je beter af op eilanden als Kreta, Rhodos of Kos. De stranden echter zijn uitstekend geschikt voor gezinnen en ook zijn er hotels met speeltuinen en zwembaden. Als dit genoeg is voor je kinderen om zich te kunnen vermaken, is Skiathos ook een prima bestemming voor met het gezin.


Last minute vakantie Skiathos

Het uittesten van alle tientallen stranden, de schilderachtige stadjes bezichtigen en genieten van al het groen op het eiland én natuurlijk de rust? Hoe klein Skiathos ook is: het eiland zit boordevol vakantieplezier. In het vliegtuig stappen doe je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk. Geen zorgen, bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips:
  • Fan van de film Mama Mia? Boek een Mama Mia tour en ontdek alle filmlocaties.
  • Bezoek het tot museum omgetoverde huis van de beroemde Griekse schrijver Papadiamani.
  • Maak een boot- of kajaktocht langs grotten, fraaie rotsformaties en prachtige stranden.

Op vakantie naar het beeldschone Skiathos? Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie naar Skiathos