Jamaica

Aanbevolen voor jou

Vakantie Jamaica

“Out of many, one people”, oftewel: “uit verschillende, één volk”. Zo luidt de slogan van Jamaica. Waarom? Omdat het land misschien wel de grootste mix aan afkomsten van de wereld heeft. In het Caribisch gebied gaat een land schuil vol palmbomen, Rastafari, dreadlocks en natuurlijk reggae. De relaxte cultuur, dromerige stranden en prachtige natuur zorgen ongetwijfeld voor een onvergetelijke vakantie op Jamaica!

Jamaica: bruisend en lonkend

Het exotische Jamaica bruist en lonkt. Dit is een eiland dat je hoe dan ook intens tevreden zal stellen. De beroemde, langgerekte zandstranden liggen in het zuidwesten van Jamaica. Je hebt er een ruime keuze aan relaxte badplaatsen, zoals Runaway Bay. In Montego Bay vind je prachtige luxueuze hotels en het prachtige Doctors Cave Beach met een eindeloze rits palmbomen. Ook is het nachtleven hier uitgebreid, vooral langs Gloucester avenue. Laat je moves zien tijdens een dancehall party! Negril is vooral heel relaxed. Hier geniet je op Reggae Beach van het geluid van de golven én van de lokale bandjes, die je compleet in Caribische sferen brengen. In Ocho Rios vind je tropische stranden en vooral toeristen die van luxe houden. Hier kun je ook met dolfijnen zwemmen, en ’s avonds feest je mee op straat! Golfliefhebbers slaan op ‘t gemak een balletje in het culturele Mandeville.

Van piraten tot Bob Marley

De rest van het eiland kent een zeer steile kust met zowel grote als kleine baaien, bergen en moerassen. In het zuidoosten van Jamaica, pal aan de azuurblauwe zee, ligt de befaamde hoofdstad Kingston met de Gregoriaanse architectuur van de oude Spanish Town. Het straatleven is er uitbundig, vooral rond William Grant Park en op King Street. Port Royal was vroeger dé piratenhoofdstad van de Cariben. Net zoals de diverse bevolking van het eiland, is ook de Jamaicaanse keuken een mengeling van Afrikaanse, Indiaanse, Europese en Chinese gerechten. De gerechten zijn rijk gevuld en pittig gekruid. Wat drink jij erbij? De Blue Mountain koffie is één van de beste koffiesoorten ter wereld, de Red Stripe is een uitstekend in Jamaica gebrouwen biertje. Jij maakt je vakantie tot slot helemaal af met een bezoekje aan een lokale rumstokerij of het Bob Marley Museum. Op en top Jamaica!

Onze SUNtips
  • Neem een duik in Blue Hole Mineral Spring, gelegen aan de westkust van het eiland.
  • Bezoek Dunn’s River falls, de beroemdste watervallen van Jamaica
  • Spot papegaaien, reusachtige vlinders en kolibries in Blue Mountains National Park

Vind je ideale vakantie naar Jamaica