Malediven

Vakantie Malediven

Midden in de Indische Oceaan ligt het tropische paradijs dat de Malediven heet. Een archipel van zo’n 1200 koraaleilandjes. Het is niet voor niets dat dit wereldwijd de nummer 1 bestemming is voor een huwelijksreis. Er is namelijk geen enkel ander land, dat zóveel oogverblindend witte bountystranden heeft. Velen dromen van de betoverende Malediven, maar zullen het dromen blijven? Vakantie naar de Malediven? Ik zou ’t doen!

Wie zijn de Maldiviërs? Een introductie

De paradijselijke stranden zijn waar reizigers voor komen, maar wie wonen er eigenlijk op de Malediven? Dat is minder bekend. Daarom even een introductie: de bevolking van de Malediven is een mengelmoes van Arabieren, Afrikanen, Indiërs en Indonesiërs. Ze zijn allemaal soennitische moslims en hechten veel waarde aan familiebanden en eilandgemeenschappen. Het is bovenal een vriendelijk en gastvrij volk en ze heten je dan ook graag welkom op hun verbluffende stranden en resorts.
 

De paradijselijke stranden van de Malediven

Witter dan wit en blauwer dan blauw, dat zijn de stranden en wateren rondom de eilandjes van de Malediven. Menig ranglijst met de mooiste stranden ter wereld, wordt aangevoerd met de stranden van de Malediven. Het is een idyllisch plaatje waar de romantiek vanaf spat. Neem plaats in een hangmat tussen twee palmbomen in, maak een strandwandeling met je voeten in het zachte koraalzand of kies voor private dining, met je eigen persoonlijke butler. Er zijn zoveel manieren om te genieten van alle mooie stranden. Uniek voor de Malediven is dat elk eiland zijn eigen strand met bijbehorend resort heeft dat het hele eiland rondgaat. Zo heb je de eilanden Meeru en Kuredu, om zo een paar voorbeelden te noemen.
 

De mooiste duiklocatie ter wereld

De Malediven is ook een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Loop vanaf het strand het water in je staat meteen oog en oog met talloze kleurrijke vissen, maar ook roggen, barracuda’s, schildpadden en haaien. Ook manta’s komen regelmatig voor rondom de eilanden. Je zult dan wel iets verder moeten zwemmen om ze te zien. Doordat je overal zo goed kunt duiken zijn er natuurlijk ook een heleboel duikscholen. En wat is nou een mooiere plek om te leren duiken, dan op de Malediven?
 

Stadseiland Malé

Bij de Malediven denk je eigenlijk alleen maar aan relaxen op de stranden en in de resorts. Je zou bijna vergeten dat er ook gewoon een hoofdstad is. Die hoofdstad is Malé. Een drukke en bruisende stad, waar ongeveer een derde van de bevolking, op een klein oppervlak leeft en waar je dus ook hoogbouw zult zien. De levendigheid biedt een leuke afwisseling. Bovendien zorgt het kleine oppervlak ervoor dat je de stad in een uur tijd kunt doorwandelen. De stad kent twee echte hoogtepunten. Ten eerste de grote vismarkt, waar je vermaakt wordt door alle bedrijvigheid van de marktlui en vissers. Ten tweede het islamitische centrum, met de indrukwekkende moskee.
 

Ga jij de sterren zee zien op de Malediven?

Wie een beetje geluk heeft kan op de Malediven beloond worden met een van de meest bijzondere wonderen die de wereld te bieden heeft: de sterren zee. Een natuurlijk fenomeen, waarbij het lijkt alsof het water dat tegen de het strand klotst, gevuld is met blauwe sterren. Dit komt omdat het water rondom de Malediven gevuld is met een planktonsoort, dat ligt kan geven. Een beetje zoals vuurvliegjes. Het eiland Vadhoo is de bekendste plek om dit fenomeen te aanschouwen. Het is echter niet te voorspellen, wanneer de sterren zee te zien is, waardoor het een kwestie van geluk hebben is. Echter als je de lokale bevolking mag geloven, is de sterren zee het vaakst in het najaar te zien. Mocht je geluk hebben, dan is de sterren zee een mooie bonus op een toch al prachtige vakantie op de Malediven.
 

Bijzondere culinaire ervaringen tijdens de Malediven vakantie

De Maledivische cuisine maakt uiteraard veel gebruik van de verse vis uit de omgeving. Dat is echter een klein deel van de culinaire ervaringen die je hier te wachten staan. Een diner op het strand met je eigen butler is al benoemd, maar wist je dat je onderwater kunt dineren in een glazen ruimte omringd door vissen? Bij het Ithaa Undersea Restaurant kan het. Bij Sala Thai eet je niet tussen de vissen, maar tussen verscheidene Aziatische kunstwerken. Uiteraard heeft ook elk resort, zo zijn eigen dining experiences. Geniet ervan!
 

Praktische informatie

  • Weer: de Malediven heeft een tropisch klimaat met een temperatuur die altijd rond de 30 °C ligt. De beste reistijd is van half december tot half april.
  • Vliegtijd: de vliegtijd bedraagt tussen de 13 en 14 uur, afhankelijk van de tussenlanding.
  • Tijdzone: tijdens onze zomertijd is het op de Malediven 3 uur later, tijdens de wintertijd 4 uur.
  • Prijsniveau: over het algemeen ligt het prijsniveau van de Malediven lager dan in Nederland.
  • Valuta: op de Malediven wordt betaald met de Maledivische rufiyaa.


Kindvriendelijke vakantie Malediven

De Malediven zijn zeker geschikt voor kinderen. Ze kunnen er heerlijk duiken en spelen op de stranden. Ook zijn er genoeg resorts die kinderfaciliteiten bieden met speelplaatsen en kidsclubs. Buiten dat zijn er echter niet veel uitstapjes te maken. Is een vakantie naar de Malediven een droom van jullie als gezin? Doe het dan zeker! Maar als je op zoek bent naar een zonvakantie met het gezin, zijn er dichterbij huis ook andere goede opties, Spanje of Griekenland bijvoorbeeld.
 

All Inclusive vakantie Malediven

Nagenoeg alle resorts op de Malediven bieden een All Inclusive arrangement aan. Niet gek, want op het eiland is natuurlijk geen supermarkt te vinden. Maar al was die er wel, anders dan All Inclusive wil je niet. De resorts op deze bounty eilanden zijn de definitie van het paradijs. Bij de resorts zijn fine dining experiences inbegrepen, zoals je hierboven leest. Je wordt enorm in de watten gelegd, met uitgebreide wellness arrangementen en de ligbedden op het strand zijn even luxe als die in de slaapkamer. Zachte matrassen met daaromheen wuivende doeken van de pergola’s die eventueel voor schaduw kunnen zorgen. Dit moet je echt eens ervaren!
 

Last minute Malediven

De Malediven heeft een stabiel, tropisch klimaat. Het hele jaar door ligt de temperatuur rond de 30 °C en ook de zeewatertemperatuur ligt het hele jaar door rond de 28 °C. Oftewel, de Malediven zijn het hele jaar door geschikt voor een fantastische vakantie. Wil jij je droom waar maken? Het kan gewoon nu. Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips:
  • Bezoek het nationale museum in het oude paleis van de sultan in Malé.
  • Bezichtig de boeddhistische opgravingen op het eiland Toddoo.
  • Ga mee met een zeiltocht, op een traditionele zeilboot genaamd de dhoni.
Op droomvakantie naar het paradijs van de Malediven? Ik zou ’t doen!
 

Vind je ideale vakantie naar Malediven