Mexico

Vakantie Mexico

Men neme een snufje inheemse Indiaanse en Spaanse cultuur, hagelwitte stranden vol hangmatten en een keuken om nooit genoeg van te krijgen. Zij die in dit land zijn geweest, bestempelen het tot paradijs op aarde. Jep: een vakantie in Mexico is een droom die uitkomt!

Vakantie Mexico: ik zou ’t doen!

Playa del Carmen en Cancun staan met stip bovenaan de populaire plaatsen voor een vakantie naar Mexico. Het zand is hier zo wit dat de weerkaatsing van de zon bijna pijn doet aan je ogen. Het zijn oorspronkelijk kleine vissersdorpjes, maar nu uitgegroeid tot populaire badplaatsen met die onmiskenbare Mexicaanse sfeer. Hier vind je fantastische accommodaties, veelal beoordeeld met vier of vijf sterren en geschikt om zorgeloos van te genieten tijdens een luxueuze All Inclusive vakantie of een last minute. Verleidelijk om niks te doen? Het kan, maar Mexico heeft veel te bieden om je vakantie mee te vullen.

Strand vakantie Mexico

Aán het water, ónder water, óp het water: Mexico has it all. Genieten van zon, een azuurblauwe zee en witte stranden met wuivende palmen staat voor veel mensen op activiteitenlijstje nummer één. Maar ook watersporten en duiken staan hoog op de agenda bij vakantiegangers die naar Mexico vertrekken. Het is een echt paradijs als je van natuur houdt, want je staat er oog in oog met dolfijnen, tropische vissen, haaien… Van juni tot september komen de walvishaaien zelfs naar Isla Holbox! Of wat dacht je van grotduiken in de welbekende cenotes? Dit zijn ondergrondse gangen, gevuld met zoet water en met stalagmieten en stalactieten in alle vormen. De koraalsoorten groeien hier tegen steile wanden aan; een lust voor het oog. Vooral de Oostkust van het land is uitermate populair om te gaan duiken. Op naar die Mexico vakantie!

Vakantie Mexico: ook cultuur

We noemen de goed bewaard gebleven tempelsteden van de Azteken, Tolteken en Maya's. Eén van de bekendste Maya-steden is Tulum, de stad die dateert uit de tiende eeuw en nu dienstdoet als een heerlijk vakantieparadijs. Chichén Itza is een van de zeven wereldwonderen en veel mensen slaan deze dan ook niet over tijdens hun vakantie naar Mexico.

De Spaans-koloniale architectuur van vele steden en de kleurrijke Indiaanse dorpjes zijn tevens redenen om het land te bezoeken. Niet alleen historische bezienswaardigheden zijn een beweegreden om Mexico te bezoeken, het is zeker een aanrader om te winkelen in het oude centrum van Cancun of in één van de winkelcentra in de plaatsen waar je veel hotels vindt.

Exotische vakantie naar Mexico

Het woord zit bijna verstopt in de naam van het land: exotisch. Dat is veelzijdig Mexico zeker! Ook de keuken zal je hart bekoren. Vergis je niet in het eten in Mexico. Wij in Nederland kennen veelal de “TexMex”, oftewel de Amerikaanse variant van Mexicaans eten. Maar eigenlijk kun je in Mexico zo’n beetje alles krijgen en nog steeds horen maïs, bonen, tortillas en maïspannenkoekjes bij iedere maaltijd tijdens je vakantie naar Mexico. Scherp gekruid, verse vis en zoete prikdrankjes: kom maar door. Je geniet van vers fruit voor je ontbijt en geniet van zwoele avonden die lang duren doordat de zon hier vroeg in de zee zakt. Huur zeker een auto voor overdag; Mexico heeft goede wegen en jij kunt dus perfect meerdere delen van Mexico gaan ontdekken tijdens je vakantie!

Onze SUNtips

  • Bezoek de cenotes, oftewel grotten met water. Grandioos voor iedereen die van natuur houdt.
  • Zwem met walvishaaien! De vriendelijke reuzen vind je vooral tussen juni en september.
  • Dans tot in de late uurtjes in Coco Bongo in Cancun.

Bekijk snel de heerlijke accommodaties in Mexico die we zelf ook zouden boeken!

Vind je ideale vakantie naar Mexico