Montenegro

Vakantie Montenegro

Neem plaats op je ligbedje aan de Adriatische Zee, waar het massatoerisme nog uitblijft. Hier geniet je van een heerlijk mediterraan klimaat. s Avonds schuif je aan in één van de restaurants, waar je duidelijk de invloeden vanuit Italië terugziet. Als dat geen heerlijke ingrediënten zijn voor een vakantie Ga jij Montenegro straks ontdekken? Ik zou t doen!

Vakantie Montenegro: heerlijk vertoeven

Dat de Balkan fantastische vakantieparadijsjes herbergt, blijkt wel uit landen als Kroatië en Bulgarije. Maar aan Montenegro heb jij misschien nog niet gedacht. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Een vakantie naar Montenegro gaat jouw hart namelijk bekoren. Het is één van onze best bewaarde (SUN)tips van de afgelopen tijd. Montenegro betekent letterlijk zwarte berg in het Venetiaans. Het ligt tegenover Italië.
 

Een cultuurrijk paradijs

Montenegro was tot eind van de 20e eeuw onderdeel van Joegoslavië. Eerst was het een geheel samen met Servië, maar in 2006 liet het land zich onafhankelijk verklaren. Vanaf toen schoot het toerisme wel wat omhoog, maar gek genoeg nog niet bepaald bij de Nederlanders en Belgen. Das best gek, want het mediterrane klimaat en de prachtige natuur bieden jou genoeg opties voor een heerlijke zonvakantie! De Montenegrijnen zijn misschien wat terughoudender dan de mensen in landen zoals Turkije, maar dat heeft één groot voordeel: je slentert op je gemakje langs alle winkels zonder dat ze meteen opdringerig zijn en jou wat willen verkopen. En als je dan toch wat koopt en een praatje met ze maakt, verschijnt er vanzelf een lach op hun gezicht!
 

Zon zee en strand tijdens vakantie Montenegro

In het zuidwesten grenst Montenegro aan de Adriatische Zee. Dit is dan ook de plek waar je de meeste accommodaties vindt. Er zijn maar liefst 24 stranden beloond met de Blauwe Vlag. Aan de zogeheten kuststreek vind je badplaatsen als Becici en Budva. Becici heeft een breed, goudkleurig strand gevuld met kiezels en wordt het mooiste strand van Montenegro genoemd. Camera in de aanslag! Budva is met een wandelpad verbonden met Becici en dus loop je in een uur tijd van de ene plek naar de andere. Het autovrije centrum van Budva is gevuld met historische kerken uit de middeleeuwen én: hedendaagse restaurants met heerlijk eten! In Budva kun je ook goed stappen, want achter het strand worden vaak concerten gegeven met niet de minste namen.
 

Vakantie Montenegro: terug naar de natuur

Zon, zee en strand vind je dus genoeg in Montenegro. Verborgen baaitjes, kleine strandjes Maar daarvoor kun je in principe naar heel veel landen in Europa. Wat Montenegro minstens zo interessant en bijzonder maakt voor een vakantie, is de natuur. Je vindt hier een rijkelijke begroeiing met unieke bomen, planten en bloemen. Wist je dat er zelfs nog een aantal bruine beren en wolven in Montenegro leven? Die zullen niet zomaar in je appartement staan, hoor
 

Het culturele erfgoed van Montenegro

Begraafplaatsen, nationale parken, Venetiaanse verdedigingswerken, de hotspot Kotor (omringd met middeleeuwse muren) en ga zo maar door. In Montenegro kun je met het hele gezin op ontdekkingstocht naar het verleden. Zon en cultuur komen hier perfect samen. Op een relatief klein oppervlakte vind je alle ingrediënten voor een perfecte vakantie.
 

Vakantie Montenegro 2024

Montenegro is een relatief onontdekt Mediterraans pareltje, vol met prachtige stranden, baaien, een weelderige natuur en historische steden vol restanten uit de middeleeuwen. Ga je in 2024 op vakantie naar Montenegro, dan ben je een van de happy few die het pareltje ontdekt. Je kunt namelijk genieten van alles dat dit fijne vakantieland te bieden heeft zonder dat er sprake is van massatoerisme. 
 

Onze SUNtips:

  • Breng een bezoek aan Citadela, het Venetiaans fort op de heuvel van Budva.
  • Bestel het toetje Priganice: kleine oliebolletjes met jam, kaas en honing.
  • Wandel door de prachtige natuur en word verliefd op de Balkan!
Op vakantie naar Montenegro: ik zou 't doen!

Vind je ideale last minute naar Montenegro