Vakantie Wenen

Vakantie Wenen

Dat wenen een van de mooiste steden van Europa is, zullen velen beamen. De stad staat bekend om de mooie paleizen en schitterende bouwwerken. Het is natuurlijk ook de stad van Schönbrunn, het paleis van prinses Sissi en niet te vergeten: de onevenaarbare Wienerschnitzels!

Pracht en praal in Wenen

Wanneer je kiest voor een vakantie naar Wenen, weet je één ding zeker: je blijft je verwonderen over de mooie architectuur. Het meest bekende paleis uit de stad is Schloss Schönbrunn. Dit is het paleis dat in de zomermaanden het onderkomen was voor prinses Sissi. Inmiddels is het paleis een van de belangrijkste erfgoederen van Oostenrijk en is de bekendste bezienswaardigheid uit de stad. Echter is het niet het enige paleis in de stad. Zo is er ook Schloss Belvedere, waar jij je kunt verwonderen aan al de pracht en praal. Je vindt binnenin dit paleis een museum en het heeft een imposante tuin die, wanneer het donker is, wonderlijk verlicht is. Ook de statige Hofburg is een van die bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je Wenen vakantie. Hierin is de keizerlijke schatkamer te zien, een Sissi museum en de wereldberoemde Spaanse Rijschool.

Stad aan de Donau

De Donau is de langste rivier van West-Europa en doorkruist ook Wenen. Tijdens jouw vakantie in Wenen zal deze rivier je niet ontgaan. Op en rondom deze rivier zijn verschillende dingen te beleven. Stap bijvoorbeeld in één van de rondvaartboten, waar je in een uurtje de bezienswaardigheden van de stad eens van een andere kant kunt bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens je vakantie in Wenen langs de Donau te wandelen. Je zult je verbazen over alle mooie muurschilderingen en street art langs het water. De vele moderne kunstwerken die langs de Donau, maar ook door rest van Wenen te vinden zijn, zijn een ware tegenhanger van al het klassieke in deze stad.

Praktische informatie

  • Vliegtijd: in slechts 1 uur en 45 minuten vlieg je vanuit Amsterdam naar Wenen
  • Prijsniveau: het prijsniveau in Wenen is ongeveer gelijk aan de prijzen in Nederlandse grote steden.
  • Valuta: in Wenen betaal je met de Euro
  • Klimaat: Wenen ligt op de grens van het gematigde zeeklimaat en het gematigde landklimaat. Dat betekent dat het mildere winters kent en aangename zomers.

Last minute vakantie Wenen

Wil jij op korte termijn op vakantie naar Wenen? Dompel je onder in het sprookjesachtige Wenen en geniet van al het moois dat deze stad je te bieden heeft. Boek bij SUNtip je last minute naar Wenen en profiteer van aantrekkelijke prijzen! Binnen nu en zes weken naar Wenen? Ik zou ’t doen!

Kindvriendelijke vakantie Wenen

Wie aan Wenen denkt, denkt aan romantiek en klassieke gebouwen. Wellicht komt een stedentrip naar Wenen met kinderen niet gelijk bij je op. Toch is Wenen erg kindvriendelijk en een perfecte bestemming voor een vakantie met kinderen. Mede door de korte vlucht is deze bestemming ideaal. De vele musea in deze stad zijn speciaal ingericht voor kinderen. Zo heb je in Schloss Schönbrunn een kindermuseum dat een inkijkje geeft in het leven van de kinderen die ooit in het paleis leefden. Ze kunnen bij de Spaanse rijschool een rondleiding krijgen en zelfs een indrukwekkende show bijwonen. Een bezoek aan Prater, een attractiepark midden in de stad, zal voor onvergetelijke herinneringen zorgen.

Onze SUNtips

  • Bezoek het Haus der Musik en leer op interactieve wijze meer over de klassieke muziek uit Wenen.
  • Bezoek een van de koffiehuizen voor een koffie en heerlijk Weens taartje.
  • Beluister de klassieke muziek in de Weense Staatsopera.

Vind je ideale vakantie naar Wenen