Sint Maarten

Vakantie Sint Maarten

Een verre zonvakantie met een vertrouwd tintje: welkom op St. Maarten! Hier geniet je van een azuurblauwe zee, tientallen hagelwitte strand en een feest der herkenning als het om Nederland gaat. Het tropische eiland geeft je alles wat je nodig hebt en meer. Kies voor deze droomachtige bestemming in de Carribean en word verliefd op ‘The Friendly Island’: de ultieme plek om vakantie te vieren!

Een unieke cultuur blend

Sint Maarten werd in 1493 ontdekt door Columbus en behoorde tussen 1983 en 2010 tot de Nederlandse Antillen. Het zuidelijke deel met als hoofdstad Philipsbrug behoort nog altijd tot Nederland; het noordelijke deel behoort tot Frankrijk (St. Martin). Men heeft het ook wel over ‘de twee werelden’, omdat de kanten daadwerkelijk veel van elkaar verschillen.

Er is zelfs een eigen wetgeving en een taalgrens. Je kunt het verschil ook goed zien. Hoogbouw en casino’s wisselen elkaar af met in het andere gedeelte heuvels en geiten. Naast het Nederlandse en het Franse gedeelte, kent het eiland kent maar liefst 80 verschillende nationaliteiten die harmonieus samenleven en van elkaars culturen leren. Deze unieke blend zorgt ervoor dat jij tijdens jouw vakantie naar Sint Maarten geniet van de beste werelden.

St Maarten vakantie na orkaan Irma

Het staat nog in het geheugen gegrift bij de bevolking. Orkaan Irma trok in 2018 recht over het eiland en liet haar sporen achter, maar dat wil niet zeggen dat het eiland geen geschikte vakantiebestemming meer is. Integendeel. Het eiland is hard bezig aan de wederopbouw en wat heeft men daar het hardst voor nodig? Juist, toerisme! Het eiland is gewoon bereikbaar en iedereen werkt keihard om alles weer tot in de puntjes te herstellen.

Sommige ondernemers hebben deze kans benut om hun concept totaal om te gooien, waardoor er ook veel nieuwe tentjes te vinden zijn op Sint Maarten en alles wordt aangepast aan de hedendaagse standaarden.

De schade is op veel plekken nog wel zichtbaar, zoals boten die half in het water liggen, halve palmbomen of huizen die met plastic bedekt zijn. Maar dit alles wordt wel omringd door het eeuwig mooie Caribische gebied. Het strand is er nog altijd witter dan wit en het water blauwer dan blauw. Wil je graag je steentje bijdragen aan het herstel hier? Boek dan zeker je St. Maarten vakantie; zo support je de lokale economie.

Vliegtuigen kijken bij Maho Beach

Tijdens je vakantie op Sint Maarten mag je een bezoekje aan het wereldberoemde Maho Beach niet overslaan. Dit strand grenst namelijk recht aan het Princess Juliana International Airport, waar vliegtuigen zo snel mogelijk moeten landen omdat de landingsbaan zo kort is. Het resultaat? Extreem laagvliegende vliegtuigen over het strand. Dit zorgt voor één groot feest bij windsurfers, want door de krachtige luchtstroom ontstaan flinke golven. Vliegtuigen spotten is hier zo populair dat de aangrenzende bars en restaurants je tonen hoe laat de vluchten vertrekken en aankomen.

De beste stranden in Sint Maarten

Jouw Sint Maarten vakantie is niet compleet, zonder de mooiste stranden te hebben bezocht. Er zijn er hier meer dan 40 te vinden: van kleine baaitjes tot grote toeristentrekkers. Wat dacht je van Dawn Beach? Hier moet je zijn voor de mooiste zonsopkomst; even vroeg je bed uit, maar dan heb je het mooiste uitzicht om je dag mee te beginnen!

Dan heb je tijden je vakantie op Sint Maarten ook nog Mullet Bay, dat wordt omgeschreven als een mooi en groot strand dat voldoet aan het ‘bounty’ idee dankzij de exotische uitstraling. Aan de westkust van het eiland is genoeg plek om direct voor dit strand te parkeren. Graag een beetje groen om je heen? Ga dan naar Anse Marcel Beach, omringd door heuvels en gelegen in een baai. Let wel op als je met kinderen hier bent, want er staat nogal een sterke stroming. Vind je het belangrijk dat je om te zwemmen wel op het strand terecht kunt met de kids, ga dan naar Friar’s Bay. Er is minder wind, maar let op: dat betekent ook dat er minder verkoeling is. Wel is er een gezellige strandbar waar reggae muziek te horen is en waar veel locals zitten.

Eén van de grotere stranden ligt dichtbij St. Philipsburg; hier vind je volop strandbedjes die je tegen betaling kunt gebruiken. Mullet Bay op Sint Maarten ligt dan weer een stuk rustiger, vooral door de week. Het is maar net waar je van houdt! Sandy Ground, Orient Bay Beach… we kunnen nog wel even doorgaan met de mooiste stranden op Sint Maarten hoor, maar wij zouden ze zelf gaan ontdekken !

Sint Maarten vakantie met kinderen

Een heerlijke vakantie met je kinderen op Sint Maarten, begint bij het uitkiezen van de juiste accommodatie. Kies je voor een groter hotel, dan is er een grote kans dat er leuke entertainment voor de kinderen bij zit. Wat dacht je van een kidsclub, waterglijbanen, speeltuinen en ga zo maar door? Er zijn ook meer dan genoeg leuke dingen te doen op het eiland voor het hele gezin.

Praktische informatie

  • Weer: Sint Maarten heeft een droog seizoen (januari t/m april) en een nat seizoen (augustus tot en met december). De temperatuur ligt altijd rond de 30 graden.
  • Vliegtijd: De vliegtijd bedraagt rond de 9,5 uur.
  • Tijdzone: Tijdens de zomertijd is het op Sint Maarten 5 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de wintertijd 6 uur vroeger.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau van Sint Maarten hoger dan in Nederland.
  • Valuta: Op Sint Maarten wordt betaald met de Antilliaanse gulden en de Amerikaanse dollar.

All Inclusive genieten op Sint Maarten

Ook op Sint Maarten kun je kiezen voor All Inclusive. Dat betekent dat je kunt zorgeloos kunt genieten van het gemak dat een All Inn arrangement biedt. Even echt afstand doen van dagelijkse zaken en je helemaal in de watten laten leggen. Elke dag worden de maaltijden voor je geserveerd en tussendoor geniet je aan de poolbar van een cocktail. Zie je het al voor je? Boek Sint Maarten dan All Inclusive.

Last minute vakantie Sint Maarten

Sta je te popelen om in het vliegtuig naar het paradijselijke Sint Maarten te springen? Bekijk dan eens onze last minute vakanties. Bij SUNtip vind je namelijk aantrekkelijke last minutes naar Sint Maarten tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips

  • Ga naar de vlindertuin aan de Franse kant van Sint Maarten.
  • Kan niet missen tijdens je vakantie: vliegtuigen spotten bij Maho Beach!
  • Dol op avontuur? Ga ziplinen bij Rainforest Adventure  en schuif daarna aan bij restaurant Emilio’s voor een heerlijke lunch.

Op vakantie naar Sint Maarten? Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie naar Sint Maarten