Vakantie Es Cana

Es Cana is een bestemming in Ibiza, die in de jaren 70 op de tekentafel is ontstaan om bezoekers álles te kunnen bieden voor een heerlijk relaxte vakantie. Vakantieclubs, hotels en volop uitgaansgelegenheden? Check! Een geweldig centraal gelegen strand, omringd door palmbomen, kristalhelder water, fijn zand en talloze watersportmogelijkheden? Check! Ruime keuze aan bars en restaurants met goed eten en de beste cocktails? Oók check! Dat deze bestemming is ontworpen op de tekentafel is te merken, want tijdens je vakantie in Es Cana heb je alles bij de hand om van jouw tijd hier een topvakantie te maken.

Een walhalla voor surfers

Op kleine wandelafstand is het strand Cala Nova gelegen. Een mooi, ongerept strand dat populair is onder surfers. Je vindt hier ook een aantal strandbars waar ze echt heerlijk eten serveren en waar je even lekker kunt loungen. Wie iets verder doorloopt, bereikt het strand Cala Martina. Dit strand vormt de thuisbasis voor de wind- en kitesurfers op Ibiza. Je kunt hier deelnemen aan een van de surf- of duiklessen die hier dagelijks worden gegeven.
 

...maar ook voor shoppers

Wie van winkelen houdt, mag de echte Ibiza vibes van de hippiemarkt Punta Arabi niet missen. Deze wordt elke woensdag gehouden. Op de markt vind je kleding, schoenen en handgemaakt lederwaar. Ook vind je hier kunstobjecten en worden er prachtige én betaalbare sierraden verkocht, gemaakt van echt zilver uit India. De hippiemarkt is zo populair, dat het bezoekers trekt vanuit alle badplaatsen van Ibiza. Mocht je de markt gemist hebben, dan is er op elke zaterdag nog een hippiemarkt net buiten Es Cana. Deze markt biedt veel meer dan alleen kraampjes. Er worden bijvoorbeeld ook optredens gegeven, er zijn kunstenaars en nog veel meer entertainment.
 

Het eten in Es Cana

Net als de rest van Es Cana hebben de restaurantjes een relaxte sfeer. Je vindt hier verscheidene grill en barbecue-restaurants. Ook zijn er genoeg restaurants, waar ze gerechten serveren als pizza, hamburgers en heerlijke sandwiches. Wanneer de buikjes rond zijn gegeten, biedt Es Cana nog genoeg vertier tot in de late uurtjes. Let wel op: wie opzoek is naar de echt grote clubs, zal toch moeten uitwijken naar de grotere badplaatsen van Ibiza. Desondanks biedt Es Cana een groot scala aan bars, waar ontspanning de grootste prioriteit heeft. Relaxen, dát is waar een vakantie naar Es Cana om draait.
 
Onze SUNtips:
  • Geniet van een heerlijke BBQ in de patio van restaurant New Wave.
  • Bezoek Jarcanda Beach bar, met een eigen zwembad, goede muziek en een prachtig uitzicht.
  • Maak een fietstocht om de omgeving rondom Es Cana te verkennen.
 
Jij kunt je geluk niet op, tijdens een vakantie in Es Cana! Ik zou het doen.
 

Vind je ideale vakantie naar Es Cana