Vakantie Portinatx

Helemaal in het uiterste noorden van Ibiza ligt Portinatx: een badplaats met drie prachtige stranden. De rotsachtige kustlijn tezamen met het witte strandzand en het kristalheldere blauwe water zorgen ervoor dat het plaatsje paradijselijk aandoet, met een panoramisch uitzicht op het strand dat een diepe indruk achterlaat. Het is hier qua bruisende uitgaansgelegenheden, in tegenstelling tot plaatsen als Ibiza-stad en Playa d'En Bossa, juist erg rustig. Portinatx is als bestemming juist meer bedoeld voor gezinnen. Er zijn veel familie accommodaties en de stranden zijn voorzien van alle faciliteiten voor kinderen. Er is tevens een waterpark te vinden. Van een vakantie naar Portinatx zullen ook zeker de kleintjes genieten!

De drie idyllische stranden van Portinatx

Wanneer iemand zich tijdens een regenachtige dag inbeeldt op een prachtig en zonnig strand te liggen, zal waarschijnlijk een beeld in zijn hoofd hebben dat overeenkomt met een van de stranden zoals je die in Portinatx vindt. Het meest bekende en tevens grootste strand is S'Arenal Gran. Het is een centraal gelegen strand en gemakkelijk te bezoeken en voorzien van alle gemakken. Er zijn strandbedden, parasols en eet en drinkgelegenheden. Het strand loopt geleidelijk af en er is strandbewaking aanwezig. Kinderen kunnen daarom naar hartenlust, veilig hun gang gaan op het strand. Ten westen van S'Arenal Gran ligt het strand S'Arenal Petit. Het strand is te vinden aan de andere kant van de rotsen en ondanks dat het iets kleiner is dan S'Arenal Gran, is het strand van alle gemakken voorzien tevens ook geschikt voor kinderen. Ten slotte vind je ten oosten van Portinatx het strand Playa Porto: een strand omgeven door rotsachtige heuvels met pijnbomen en aan het einde van de weg een kleine grot met daarnaast een vuurtoren. Playa Porto biedt hierdoor en prachtig decoor voor een avondwandeling.
 

Ontdek een wereld onderwater

De baai is een prachtige omgeving om te snorkelen en een goede snorkeltocht mag daarom tijdens een vakantie in Portinatx niet ontbreken. Huur (of koop) een snorkel en ga zelf op ontdekking, of neem deel aan een snorkeltour. Er is prachtig koraal en door het kristalheldere water kun je erg diep kijken.
 

De avonden in Portinatx

Portinatx heeft een rijk aanbod aan leuke restaurantjes. En zoals je ook mag verwachten van een kustplaatsje, wordt er dagelijks verse vis geserveerd. Uiteraard is er ook genoeg keuze uit andere gerechten, mocht je geen visliefhebber zijn. Dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere gerechten om uit te kiezen. Wie na het eten geen last heeft van een after dinner dip, kan een Portinatx terecht in een van de vele gezellige barretjes. Bij een aantal gezellige barretjes hebben ze zelfs livemuziek. Je kunt hier erg gezellig een drankje doen, maar voor de grote clubs waar Ibiza écht om bekend staat, moet je niet in Portinatx zijn.
Een vakantie naar Portinatx is uiteindelijk vooral bedoeld voor gezinnen met kinderen, vanwege de vele faciliteiten, maar ook voor mensen die gewoon heerlijk willen relaxen aan een van de drie prachtige stranden.

Onze SUNtips:
  • Maak een wandeling naar de hoogste vuurtoren van Ibiza, te vinden in Portinatx.
  • Breng een bezoek aan Marconfort Hotel El Greco dat zijn eigen waterpark heeft.
  • Maak een boottocht om meer van de schoonheid van eiland Ibiza te ontdekken.
Op vakantie naar het idyllische Portinatx? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar Portinatx