Vakantie Sevilla

Vakantie Sevilla

Wat is de mooiste stad van Spanje? Stel deze vraag, en je zal opvallend vaak Sevilla als antwoord horen. Passie voor het leven, dát is wat je vindt in deze prachtige historische stad in Spanje. En dat leven speelt zich hier vooral buiten af, dankzij de hoge temperaturen door de zuidelijke ligging in het binnenland. De bakermat van de Flamenco, een stad van bezieling. Kortom: de stad die je ongetwijfeld eens bezocht moet hebben als je houdt van zon, cultuur en Spanje!

Een wirwar aan verrassingen

Andalusië herbergt werkelijk een wirwar van verrassingen. Naast Barcelona, Valencia en Granada is ook Sevilla een stad die zeker in de must-sees thuishoort. Het is de bakermat van de Spaanse dans en een stad van bezieling. Het leven sprankelt in Sevilla door de Spaanse folklore die je hier zowel in het binnen- als buitenleven vindt. De mix van Spaanse en Moorse invloeden is adembenemend en vooral terug te zien in de bouwwerken door de stad. Wist je dat de kathedraal van Sevilla het grootste gotische gebouw ter wereld is? Ernaast staat het oudste paleis van Europa, het Alcazar, dat nog gebruikt wordt door de koning en koningin van Spanje als zij hier zijn. De prachtige palmtuinen zijn open voor het publiek. Bevalt dit je goed en wil je nog meer groen? Ga dan naar het Maria Luisa park: het meest bekende park van Sevilla. Echt een aanrader voor wie een rustige middag wil beleven. Ja, en romantisch is het ook. Geregeld worden hier dan ook prachtige plaatjes geschoten van kersverse bruidsparen.

Van de Guadalquivir tot Santa Cruz

Sevilla is geen stad aan het strand, maar wél aan het water. Zo vertoef je op een terras of in een rondvaartboot langs de oevers van de Guadalquivir en de Torre del Oro. Zeker in de nacht zijn er veel mensen die op de karakteristieke zomeravonden nog even langs het water wandelen om af te koelen. Veel horecagelegenheden bieden jou de kans om een heerlijk verkoelend drankje te nuttigen met een tapas op een intiem terras daarnaast kun je er ook tot in de late uurtjes nog dansen. Welke wijk je zeker bezocht moet hebben in Sevilla, is Santa Cruz. Dit is een voormalig Joodse wijk vol kronkelende steegjes en straatjes, sinaasappelbomen en pittoreske pleintjes. Hier strijk je neer om bij een lokaal specialiteitzaakje een heerlijke lunch te nuttigen met een verse koffie. Omdat de wijk zo populair is onder de toeristen, is ook souvenirs kopen hier geen enkel probleem. In Sevilla is één ding in ieder geval het allerbeste souvenir, en dat is je herinnering voor het leven aan de heerlijke tijd hier.

Onze SUNtips:

  • Eet de beste tapas in Taberna Coloniales, super lekker én betaalbaar!
  • Bewonder de Torro del Oro (Toren van Goud), een prachtig staaltje architectuur.
  • Bezoek het Plaza de España net buiten het centrum, de plek die hier het meest op ansichtkaarten staat.

Vind je ideale vakantie naar Sevilla